ABERANT O stradă din centrul Timișoarei, închisă cetățenilor pentru o petrecere privată...

ABERANT O stradă din centrul Timișoarei, închisă cetățenilor pentru o petrecere privată de fițe, cu aprobarea primăriei UPDATE Cum s-a încercat mascarea ilegalității

4
DISTRIBUIȚI

Timișoara este orașul tuturor posibilităților, cu singura condiție să ai o ”pilă” la primărie. Ultima dovadă – astăzi, o stradă din centrul Timișoarei a fost blocată pentru un eveniment privat la care participanții plătesc să intre, cetățenii fiindu-le interzis de angajații unei firme private de pază să treacă dintr-o parte în alta a străzii. Mai exact, pe strada Eugeniu de Savoya, în dreptul Palatului Dicasterial, care adăpostește sediul Parchetelor din oraș și al instanțelor a fost organizat un eveniment marca Spontan împreună cu cei din clubul Fratelli, locul unde omul de încredere al primarului Nicolae Robu, Ioan Nasleu, fostul consilier personal al edilului și actualul director de la Piețe SA, a devenit celebru pentru incidentele în care a fost implicat de-a lungul timpului. 

Încă de la amiază, zona a fost înconjurată cu garduri metalice, fiind instalată o scenă de-a latul străzii.


Când a început evenimentul, paznicii unei firme private nu au mai permis să se treacă pe acolo decât celor care au plătit să intre, chiar dacă strada este domeniul public. ”Este un eveniment privat. Dacă ai brățară poți să intri și să treci. Dacă nu ai brățară verde, ocolești. Asta e”, ne-a spus unul dintre angajații unei firme private  S-a ajuns la situația absurdă în care doi magistrați care au vrut să intre în sediul Parchetului au fost admonestați de paznici că nu au voie să treacă pe acolo, deși aceștia intrau pe ușa instituției. Gardurile de protecție au fost instalate la niciun metru de poarta de acces în sediul procurorilor. La petrecerea de fițe participă și mai multe angajate ale Primăriei Timișoara.

Surse oficiale din cadrul Poliției Timiș au declarat că evenimentul a fost aprobat de Comisia de ordine publică a Primăriei Timișoara. Contactat de PRESSALERT.ro și întrebat dacă este normal să nu poți trece pe o stradă din cauza unui eveniment privat, primarul Nicolae Robu ne-a transmis printr-un sms ”dacă plătesc, poate fi ok. Altfel, nu. Mă voi informa. Nu sunt la curent”.

UPDATE La aproape trei ore de la primul SMS trimis lui Nicolae Robu, la 20,50, am primit de la acesta un nou mesaj cu textul ”Răspuns R.K.(posibil Robert Kristof,  city managerul Timișoarei, n.a.):<Nu e închisă strada. E ca orice alt eveniment pe domeniul public cu acces liber>”. O minciună ieftină deoarece dacă accesul era liber nu se justifica faptul că participanții aveau la mână brățări verzi la mână, pentru care plăteau 40 lei, pentru a putea fi verificați cei care treceau de porțile păzite de cei de la securitate. Pentru ca varianta aceasta să aibă ”credibilitate”, spre seară, după apariția articolului, au fost date în lateral gardurile și orice a putut să intre la eveniment fără a i se mai solicita să aibă brățară.

 

 

4 COMENTARII

  1. Fals, eu am vrut sa intru dar nu m-au lasat si nici nu am avut loc sa trec pe strada. Sunt curios ce raspuns vor da la cererea unui Bulibasa de a face acelasi lucru la nunta nepotilor sau vor risca o reclamatie de discriminare? De altfel ideea petrecerii foarte buna dar gresit aplicata de catre primarie.

  2. Petrecerea nu era deloc pentru cei cu fite, asa cum afirmati in articol si nu reusiti decat sa induceti lumea in eroare. Aste de articole denota numai gandire un pic prea invechita, critica si gandire obtuza.

  3. PNL si-a „tras” oras, la fel cum si-a „tras” si societati ale primariei unde si-a pus directorasi de sus pana jos -vezi stpt. UE PNL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.