ACS Poli a învins Argeşul pentru glorie. Valeriu Răchită, săgeţi către „patronat”:...

ACS Poli a învins Argeşul pentru glorie. Valeriu Răchită, săgeţi către „patronat”: „Suntem foarte puţini acum, la greu” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Retrogradată deja din punct de vedere sportiv, ACS Poli a învins-o pe FC Argeş şi şi-a respectat blazonul mult invocat de managerul general Valeriu Răchită. A fost un 1-0 „scurt” prin reuşita lui Dorin Codrea din repriza secundă. După meci tehnicianul timişorenilor a făcut câteva declaraţii interesante, în care dă de înţeles că Nicolae Robu nu mai sprijină echipa.

Fără miză practic, meciul de pe „Electrica” a avut câteva faze de poartă pentru ambele echipe în prima parte. Argeşenii puteau puncta chiar în primul minut dacă Alin Popa ar fi fost precis din careu. La poarta cealaltă Golda a căutat vinclul zece minute mai târziu iar oaspeţii s-au remarcat apoi prin şuturile de la distanţă. Buleică a încercat poarta de la peste 25 de metri în minutul 16, dar Moldovan a respins în corner. Chemin l-a pus, în schimb, la încercare pe Grecu din unghi, acesta a respins greu, dar Oprea a reluat plasat şi prea moale pentru a-l învinge pe goalkeeperul celorlalţi alb-violeţi. Ocaziile s-au succedat în continuare. Iar oaspeţii şi-au trecut o bară în cont prin Panait, dar mingea a ieşit în aut. A fost şi un gol anulat în dreptul piteştenilor, Buhăescu reluând cu capul în poartă, dar din poziţie de ofsaid. Argeşenii au încheiat astfel pe plus repriza.

În repriza secundă au fost mai puţin ocazii, dar mai multe faze bune pentru gazde. În ciuda unor erori, precum cea a lui Ţîgîrlaş, care era să-l lase singur pe Popa (57) sau a şuturilor lui Năstăsie (70) şi Panait (75), periculoase din afara careului. ACS Poli a marcat singurul gol în minutul 76, când Bădăuţă a ales să-l servească pe Codrea după o fază colectivă de atac iar mijlocaşul nu a ezitat şi a trimis cu interiorul, frumos, spre vinclul din stânga lui Grecu. Entuziasmat de prima reuşită Dorin Codrea a mai şutat bine şi în minutul 81, dar pe direcţia portarului. Iar în final piteştenii nu au făcut altceva decât să atace previzibil, cu mingi înalte.

Cele trei puncte o duc pe ACS Poli la cota 29, slabă consolare, căci timişorenii rămân pe locul 18, la şase puncte de Aerostar, şi au nevoie de vreo trei retrageri pentru a rămâne în B. Mai mult, pentru timişoreni urmează o misiune foarte grea, luni seara (ora 18) pe terenul Petrolului în runda 38.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti (cpt.), A. Manolache, Buzan (86, Ghidurea), D. Codrea, L. Oprea, Chemin (80, Ad. Chiriac) – Golda (90+2 Stere), Bădăuţă, Sidorenco. Antrenor: Valeriu Răchită.

FC Argeş: Grecu – Buleică, Turda, Hreniuc, Şerbănică – Costin (76, Nilă), Panait – Buhăescu, Năstăsi (cpt.), Florescu (60, Oancea) – A. Popa (60, I. Şerban). Antrenor: Augustin Eduard.

Răchită, mulţumit de jucători, supărat pe promisiunile deşarte

„I-am felicitat pe jucători, aşa cum am zis, aşteptam o reacţie din partea lor, să respecte clubul, blazonul.


Şi, cred eu, că l-am respectat. Chiar dacă se mai strecoară una, alta, chiar ne respectăm meseria… Azi am jucat cu cinci juniori în teren, l-am introdus pe parcurs pe Chiriac – 2002, dar rezultatul e în favoarea noastră, o victorie muncită, merită felicitări toată echipa. Şi toţi cei care am rămas lângă Poli. Vreau să spun că lângă Poli mai suntem foarte puţini acum la greu. Am rămas eu, stafful, meu, preşedintele (n.r. administratorul special Radu Birlică), Fane Nanu, câţiva apropiaţi, în rest nu”, au fost vorbele lui Valeriu Răchită după victoria cu FC Argeş.

Întrebat dacă se referă la Nicolae Robu, Răchită a mai precizat următoarele… „Mă refer la cei care ar fi trebuit să respecte blazonul şi brandul Poli, care trebuiau să asigure condiţii de performanţă, comunitatea locală, pentru a duce mai departe brandul… ne-au părăsit toţi… Când am venit eu am vorbit ceva, din păcate au rămas doar vorbe. Nu atac pe nimeni. Eu constat realitatea. Acum două luni erau mult mai multe persoane lângă noi, acum mai sunt foarte puţine … Cu mine, din patronat, nu a mai vorbit de o lună şi ceva. Eu îmi respect angajamentul, stau pe baricade, nu ştiu…Administratorul special se duce dintr-o firmă în alta, încearcă să ne asigure minimum necesar, să plătească baremurile de arbitraj, observatorii… Salariile… dar nu aţi auzit de la noi nimic niciodată. Nu ne-am plâns… nu a venit Iepuraşul. De unde? Ce să facem? Le-am zis să-şi facă meseria, sunt profesionişti şi să joace toate meciurile care au mai rămas la maximum. Asta vom face”, a mai precizat Răchită cu referire la restanţe.

„Mă întorc acasă, pe stadionul pe care am muncit un an de zile, în oraşul natal, dar va fi un meci ca la Snagov, nu m-am dat la o parte şi am făcut 0-0… Am stricat multe pronosticuri”, a conchis Răchită cu referire la următoarea deplasare, una în care va avea din nou mai multe absenţe, printre care şi Antonio Manolache, cu un „galben” stupid pe finalul întâlnirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.