„Acuarele romane” la Timișoara. Lucrările a zeci de artiști italieni, expuse în...

„Acuarele romane” la Timișoara. Lucrările a zeci de artiști italieni, expuse în Banat

0
DISTRIBUIȚI

O inedită expoziţie a Asociaţiei Acuareliştilor din Roma, intitulată „Acuarele romane”, va fi găzduită de Café Klapka de pe strada A. Pacha începând cu data de 10 mai, şi va putea fi văzută timp de aproape o lună.

Peste 20 de artişti plastici italieni expun în jur de 50 de lucrări, despre care organizatorii evenimentului spun că „este un demers deopotrivă inedit şi special. Şi asta pentru că reuneşte în acelaşi spaţiu expoziţional un număr mare de acuarelişti italieni aflaţi pentru prima oară la Timişoara. Trebuie remarcat faptul că expoziţia are şi un supratitlu: «Roma chiama Timişoara». Şi asta pentru că întâlnirea de la Timişoara este de fapt  un pretext pentru un demers similar dedicat artiştilor timişoreni care vor expune la Roma”.

Expoziţia cuprinde lucrările artiştilor Caito Nicolo, Castiglione Claudio, Cerchiara Elio, Corrado Angelo, Di Rienzo Maria, Dolcini Patrizia, Falasca Claudio, Galassi Amedeo, Gann Karen, Genovesi Enrico, Gianmaria Cristina, Grifoni Luisa, Kecher Sieglinde, Lucatoni Cinzia, Monaco Tonino, Palesanti Enza, Petrangeli Roberta, Piccione Daniela, Rago Laura, Spadaro Marina, Torcio Donatella şi Vetromile Eleonora, iar invitaţi speciali ai evenimentului sunt arh.


Vasile Oprişan şi arh. Gheorghe Gârleanu.

Vernisajul expoziţiei, organizate de Asociaţia Acuareliştilor din Roma şi Asociaţia Expose Architecture, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, Consulatul Onorific al Italiei la Timişoara, Registrul urbaniştilor din România, Confindustria Romania şi Camera Italiană de Comerţ pentru România va fi vernisată în data de 9 mai, de la ora 19.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.