Amenzi pentru firme din Timișoara care difuzau muzică fără a deține drepturi...

Amenzi pentru firme din Timișoara care difuzau muzică fără a deține drepturi de autor

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1487224212">

Un număr de șase societăți comerciale din Timișoara s-au ales cu amenzi cuprinse între 3.000 și 30.000 de lei după ce au pus muzică pentru clienți fără a deține drepturi de autor.

Poliția Locală Timișoara informează că, în ultima perioadă, oamenii legii au efectuat verificări în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 8/1996, actualizată, privind dreptul de autor și drepturile conexe. Acest act normativ prevede că inclusiv polițiștii locali au atribuții în verificarea, alături de reprezentanții Uniunii Producătorilor de Fonograme din România, în ceea ce privește comunicarea publică, fără autorizarea sau consimțământul titularului drepturilor recunoscute de lege, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe.

Astfel, au fost verificate și sancționate un număr de șase societăți comerciale, care, în urma aplicării amenzilor, au achitat taxele legale stabilite pe Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, pentru muzica difuzată în incinta societăților comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.