Apar o mulțime de fântâni ornamentale în intersecțiile din Timișoara. Primăria vrea...

Apar o mulțime de fântâni ornamentale în intersecțiile din Timișoara. Primăria vrea și una muzicală

0
DISTRIBUIȚI

În proiectul de buget al Primăriei Timișoara sunt prevăzute sume importante de bani pentru studii de fezabilitate, dar și pentru proiectarea și execuția a numeroase fântâni ornamentale. Majoritatea vor fi realizate în unele dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș, cu scopul „purificării aerului”, susține primarul Nicolae Robu.

„Se tot vorbește despre studii de fezabilitate pentru fântâni în intersecții, de exemplu. Păi nu vrem un aer mai bun în Timișoara? Noi suntem cei care-l respirăm, pentru noi facem, în primul și în primul rând. Evident, și vizitatorii văd în culori mai favorabile orașul dacă în intersecții sunt fântâni frumoase, dar noi realizăm asta în primul rând pentru purificarea aerului, pentru că s-a dovedit, nu am inventat noi nimic, s-a dovedit asta oriunde pe planetă, că fântânile din intersecții aduc o mare contribuție la purificarea aerului.


Deci, atunci nu e un lux”, a explicat Nicolae Robu.

Concret, Primăria Timișoara intenționează să reabiliteze în acest an fântâna ornamentală din zona Dacia, unde va fi implementat și un sistem de jocuri de apă și lumină, alocând 780.000 de lei pentru proiectul tehnic și execuție. De asemenea, în schimbul sumei de 724.000 de lei, va fi realizată proiectarea și execuția pentru reabilitarea fântânii cu pești din Piața Victoriei. Totodată, Primăria Timișoara vrea și o fântână muzicală, fără a preciza zona, fiind prevăzută suma de 60.000 de lei pentru studiul de fezabilitate, plus 300.000 de lei pentru proiectare și execuție.

O fântână ornamentală va „răsări” și în Piața Nicolae Bălcescu, fiind alocată suma de 12.000 de lei pentru studiul de fezabilitate, plus 50.000 de lei pentru proiectare și execuție. De asemenea, Primăria Timișoara intenționează să realizeze alte șase fântâni ornamentale în intersecțiile de la Galeria 1, Calea Lipovei, Selgros, Piața Iuliu Maniu, Praktiker și Michelangelo. Pentru fiecare dintre obiective sunt prevăzute câte 8.000 de lei pentru studii de fezabilitate și 50.000 de lei pentru proiectare și execuție.

Bugetul pe acest an al Primăriei Timișoara urmează să fie votat marți în plenul consiliului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.