O artistă din Timișoara expune la Arad. Când puteți vizita „Un alb...

O artistă din Timișoara expune la Arad. Când puteți vizita „Un alb surâs”

0
DISTRIBUIȚI

„Un Alb Surâs” se numeşte expoziţia-eveniment de pictură, grafică, desen şi obiect a artistului plastic timişorean Doina Mihăilescu, care va fi vernisată în data de 9 mai, ora 18.00, în sala „Ovidiu Maitec” a Muzeului de Artă din Arad.

Pictor şi restaurator de pictură, profesor la Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest Timişoara, Doina Mihăilescu este absolventă a Academiei de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, facultatea de Arte Decorative, promoţia 1973 – 1977. A avut numeroase expoziţii personale la nivel naţional şi internaţional şi are lucrări în muzee şi colecţii particulare, atât în ţară cât şi în străinătate, a obţinut numeroase premii şi distincţii pentru promovarea culturii timişorene, pentru artă plastică religioasă, conservare-restaurre şi promovare a culturii creştine, premii de excelenţă culturală şi premiul I la Expoziţia de pictură bizantină de la Los Angeles.

Critica de specialitate o caractertizează drept „mijlocitorul care ne propune prin linie, semn, figură, culoare, faţa văzută a spiritualităţii, în esenţa sacrului, filtrată prin credinţă, educaţie şi lecturi, imaginată prin trăirile artistei”. Potrivit criticului de artă Oliv Mircea, care va prezenta expoziţia de la Arad, „stăruie de mai mult timp în opera Doinei Mihăilescu o nevoie de arheologii imaginare. Artista este ostilă lecturilor prea lineare care ar anexa-o simplificator unor simple nostalgii arheologice.


«Akroasis», «Vecerniile de Ambră şi de Aur Stins», «Tăcerile Mele», «ALB/Albă lume/Albe clipe/Alb timp», «Anastasis» şi acum «Un Alb Surâs» – expoziţiile artistei din ultimii trei ani dezvoltă puterile unei stranii plenitudini. E o aşteptare nenumită care concentrează promisiunea unei lumi şi a unei lumini viitoare. Compoziţia în jurul căreia tematizează Doina Mihăilescu se iveşte aidoma cu «Stâlpul» unui fum de jertfă”.

Curatorul expoziţiei, care va fi deschisă până în data de 9 iunie, este Adriana Pantazi, muzeograf la Complexul Muzeal Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.