Asistentă maternală de 48 de ani din Timiș, arestată după ce a...

Asistentă maternală de 48 de ani din Timiș, arestată după ce a întreținut relații sexuale cu un băiat de 12 ani pe care îl avea în grijă

0
DISTRIBUIȚI

O asistentă maternală în vârstă de 48 de ani, din localitatea Ghilad, județul Timiș, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile după ce a întreținut relații sexuale de mai multe ori cu un băiat de 12 ani pe care-l avea grijă.

Potrivit unor surse judiciare, o femeie în vârstă de 48 de ani, de profesie asistent maternal, din localitatea Ghilad, județul Timiș, a fost reținută și apoi arestată preventiv pentru 30 de zile, miercuri, fiind cercetată pentru viol.

Femeia este acuzată că a întreținut relații sexuale, din luna ianuarie și până în prezent, cu un băiat de 12 ani pe care-l avea în grijă. Totul a fost descoperit de soțul femeii, în urmă cu două zile. Imediat, bărbatul a sesizat polițiștii, iar oamenii legii au reținut-o pe femeie.

Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, ne-a declarat că femeia era angajată din luna ianuarie ca asistent maternal, băiatul fiind primul copil primit în grijă.

„În data de 7 mai, managerul de caz al copilului a fost contactat de către reprezentantul secției rurale nr.


9 Jebel și i s-a comunicat faptul că soțul doamnei, asistent maternal, a contactat serviciul 112 pentru a sesiza un presupus abuz sexual din partea soției asupra copilului aflat în plasament. Imediat, o echipă formată din colegii mei s-a deplasat la secția de poliție nr. 9 Jebel și în urma discuțiilor avute cu minorul, cu soțul doamnei și cu asistentul social din localitate, au constatat că faptele se confirmă, din păcate. Tot în aceeași zi a fost luată decizia securizării copilului , respectiv a instituirii plasamentului în regim de urgență într-un centru specializat din cadrul instituției. Încă din acea seară copilul a fost însoțit la Institutul de Medicină Legală din Timișoara, în vederea efectuării expertizei fizico-medico-legală. A fost evaluat psihologic și a fost incluis într-un program de consiliere psihologică în cadrul direcției, pentru a fi ajutat să depășească aceste traume pe care le-a trăit”, a afirmat Smaranda Marcu.

De asemenea, femeii i-a fost încheiat contractul de muncă, astfel că în acest moment nu mai este angajată a instituției.

În ceea ce-l privește pe băiatul abuzat sexual, acesta a beneficiat de servicii sociale de la vârsta de un an și șapte luni, după ce mama lui a renunțat să mai aibă grijă de el, pe motiv că nu mai poate face asta. Înainte de a ajunge în familia din Ghilad, copilul s-a aflat în grija unei alte asistente maternale, care a ieșit la pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.