ASU Politehnica a câştigat dramatic jocul cu modesta CS Baloteşti. Fani furioşi...

ASU Politehnica a câştigat dramatic jocul cu modesta CS Baloteşti. Fani furioşi în ciuda victoriei: „Nu au scuză” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” şi-au ţinut suporterii cu sufletul la gură aproape 90 de minute. Duelul văzut de „1 solist” cu penultima clasată a fost aproape de a se transforma într-un coşmar care ar fi putut apropia echipa alb-violetă de locurile retrogradabile. ASU Politehnica s-a impus în cele din urmă cu emoţii, scor 4-3, cu CS Baloteşti, după un gol marcat în minutul 89.

Retrogradată deja şi fără „vedetele” ex-poliste Predescu şi „Ciubuc” Nicolae, primul plecat deja, al doilea suspendat, Baloteştiul a venit hotărâtă să-şi vândă scump pielea pe „Ştiinţa” după o călătorie-maraton cu autocarul. Formaţia ilfoveană a stat permanent la cutie şi deschiderea scorului părea o chestiune de timp. În minutul 12, Manea a fost lăsat singur cu portarul, dar acesta i-a deviat reluarea puţin pe lângă bară. Totuşi, la primele faze ilfovenii au avut câteva acţiuni care dădeau de gândit. În minutul 20 Capotă a reluat însă peste poartă din doar câţiva metri.

Un minut mai târziu Ursu şi-a făcut loc pe linia de fund a oaspeţilor, l-a servit pe Ignea şi acesta l-a învins cu un şut la colţul lung pe Iordan. Totul părea „în grafic”, dar la doar două minute distanţă Stoica a scăpat pe o contră singur cu Murariu şi l-a învins cu un şut plasat pe acesta. Gluma s-a îngroşat în minutul 38 când Ovidiu Marin a prins un şut în stânga lui Murariu şi a făcut 1-2.

Uluiţi de întorsătură, în ciuda unei dominări „ca la handbal” timişorenii nu au găsit soluţia până la pauză. Cu Mera urcat în atac şi o linie ofensivă ca în fotbalul romantic, ASU Poli a mizat totul pentru victorie. Mihai Ene a trimis din careu pe lângă ţintă în minutul 53, dar reduta ilfoveană a căzut după o oră. Niculae l-a ţinut pe Mera şi de la punctul cu var Ignea şi-a făcut din nou datoria în minutul 66. La doar trei minute distanţă Iordan a respins şutul lui Manea, dar „vârful” Mera a fost din nou pe fază şi a introdus mingea cu capul în poartă.

Bănăţenii au uitat complet că mai există şi o fază defensivă, au dorit să tranşeze soarta punctelor care asigură liniştea iar cu un sfert de oră înainte de final Scutaru calcă pe o minge pe care nou intratul Neagu o fructifică. La 3-3 tensiunea a crescut din nou, dar în cele din urmă insistenţa a fost răsplătită. Era minutul 89 când Mera a retrimis la colţul lung, de unde a apărut cel rămas unic stopper şi Scutaru şi-a luat revanşa pentru eroarea de mai devreme – printr-o reluare cu piciorul, pe jos.

Bucuria gazdelor a fost mai estompată după fluierul final, căci câţiva suporteri i-au „urecheat” pe Manea şi compania pentru emoţiile trăite azi. De altfel, după joc pe pagina oficială de Facebook a apărut un mesaj edificator: „În pofida victoriei, astăzi am avut parte de o zi pe care ne-am dori să o uităm cu toții. Jucătorii au demonstrat de-a lungul sezonului că sunt capabili să exprime #ATITUDINE în teren, iar pentru prestația din această etapă nu au scuză”.

În ciuda supărării ASU Poli ar putea fi salvată şi matematic în acest weekend după jocul Energeticianul – Pandurii, în cazul în care gazdele se impun. „Băieţii în ghete” au acum 45 de puncte, fiind la egalitate cu Ripensia, locul 11, şi se află la şapte puncte de gorjeni, următorul adversar, care ocupă locul 16, retrogradabil, dar cu un joc în minus.

ASU Politehnica: Murariu – Motreanu, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş (46, I. Plămadă) – B. Vasile (57, Bedea), Dros – A. Manea, Ignea, M. Ene – O. Ursu (90+2, Coadă). Antrenor: Cosmin Petruescu

CS Baloteşti: Iordan (cpt.) – Fl. Niculae, Flămânzeanu, M. Ghiţă, P. Capotă – Clătinici,  F. Paraschiv (80, Bunea) –  Al. Stoica (71, R. Mihai), M. Badea, Cocîrlă – Ov. Marin (62, M. Neagu). Antrenor: Niţă

Cosmin Petruescu: „Păcat că am fost naivi în câteva situaţii”

Tehnicianul lui ASU Poli a admis numeroasele greşeli făcute, dar a concluzionat că cel mai important lucru: punctele, au fost acontate.


„Un meci după un scenariu pe care-l anticipam… dar înainte de această partidă, când am spus că va fi un meci foarte greu, împotriva unei echipe care vine să joace, ştiam ce vorbesc, ştiam că e presiune destul de mare. Ştiam că fizic şi mental nu stăm bine după ultimele zile şi mulţi au zâmbit, unii credeau că sunt vorbe spuse în vânt. Mă bucur sau îmi pare rău că am avut dreptate, dar rămâne rezultat. Pentru acesta băieţii merită toate felicitările, că au crezut în şansa lor. Nu a fost uşor să întorci rezultatul de mai multe ori. Am făcut foarte multe greşeli, dar acum nu mai contează… din acest punct de vedere al rezultatului ne-am atins azi obiectivul”, a declarat Cosmin Petruescu .

„Şi noi stafful tehnic ne asumăm rezultatele, mă bucur că la pauză jucătorii cu experienţă au avut atitudine şi azi am avut foarte mulţi tineri, toţi puşi împreună… e cu două tăişui. Am început cu acelaşi 11 de la Arad, a fost un meci în care am arătat bine, am fost mulţumit de acel rezultat şi am încercat în aceeaşi formulă. Am şi rotit jucătorii ca să avem prospeţime… Eu mă bucur pentru modul în care au gestionat situaţia la pauză, au jucat până la final. Acesta e lotul, ştiam ce construim aici… Am avut control total asupra jocului, păcat că am fost naivi în câteva situaţii, când am fost surprinşi pe contraatac noi având avantaj pe tabelă…”, a mai spus Petruescu.

Acesta nu a comentat faptul că unii jucători au fost certaţi după fluierul final: „Nu cunosc subiectul, nu am fost de faţă. Cu siguranţă o să stau de vorbă cu băieţii şi cu liderii galeriei, să văd punctul lor de vedere. Eu pot să spun că toţi băieţii îşi doresc să câştige, dar au trăiri diferite, unii sunt mai introvertiţi,… poate de aceea lasă impresia că sunt indolenţi… Eu pe suporteri i-am simţit mereu aproape, chiar vreau să-i felicit pentru că din ce am văzut i-au încurajat permanent pe băieţi şi la 1-2 şi la 3-3… Face parte din fotbal, e normal să aibă trăiri, dar eu pot doar să-i felicit pentru cum ne-au susţinut…”.

„Dacă în urma rezultatului de mâine vom fi matematic salvaţi, vom aborda la fel jocurile, suntem Politehnica şi trebuie să ne respectăm… Cred că din tot lotul, în afară de Trip, restul au bifat minute ca titular. Nu putem vorbi de titulari şi rezerve… Deocamdată matematic nu suntem salvaţi, face parte din proiectul nostru să promovăm jucătorii noştri, trebuie să avem răbdare cu promovarea lor”, a precizat „Conferenţiarul”.

„Într-adevăr a fost un meci nebun, care m-a susprins în sensul bun al cuvântului, veneam după o perioadă nefastă, grea, dar mă bucur că azi ambele echipe s-au ridicat la un nivel destul de înalt. Răsturnări de situaţie, goluri multe, felicit acest public minunat… a fost un spectacol. A fost o primă repriză destul de bună pentru noi, au respectat sarcinile şi la pauză am intrat cu avantaj minim. A venit destul de devreme răsturnarea de scor în repriza a doua, a fost destul de greu să ţinem pasul, să remontăm… dar în mare parte băieţii au dat dovadă de tărie de caracter… ca şi joc eu îi felicit.. Cred că au resimţit gazdele presiunea, toată a fost pe umerii lor. Publicul te poartă spre victorie, dar când greşeşti cu un public pătimaş vine şi această presiune”, a spus şi Ciprian Niţă, tehnicianul Baloteştiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.