ASU Politehnica, obligată să învingă penultima clasată. „Băieţii în ghete” sunt „în...

ASU Politehnica, obligată să învingă penultima clasată. „Băieţii în ghete” sunt „în sfârşit” în formulă completă

0
DISTRIBUIȚI

Meci foarte important mâine pe „Ştiinţa” pentru ASU Politehnica. „Băieţii în ghete” nu-şi permit un pas greşit cu modesta CS Baloteşti după ce intermediara i-a adus mai aproape de zona roşie cu trei etape înainte de final. Vestea bună din tabăra alb-violetă e că, în premieră în această primăvară, Cosmin Petruescu se poate baza pe toţi elevii săi.

„Ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă şi de importantă pentru noi. Prin prisma faptului că avem mare nevoie de cele trei pentru. O vom aborda cu maximă seriozitate, determinare şi încredere, orice alt rezultat, în afară de victorie, putem spune că e destul de grav, ne dorim foarte mult în urma jocului de mâine să obţinem cele trei puncte ca să avem o linişte mai mare pentru ultimele etape. Principala preocupare după jocul cu Snagov a fost aceea de a ne reface din punct de vedere fizic şi de a ne repara mental în urma rezultatului înregistrat acolo. Sper ca sâmbătă la ora 13 să putem spune că am gestionam foarte bine cele trei jocuri în decurs de şapte zile şi mai ales acest ultim joc, care vine la mai puţin de 72 de ore. Ştim că întâlnim o echipă incomodă, cu rezultate imprevizibile. De la înfrângeri la scor, la victorii precum cea cu Daco-Getica, care a bătut Petrolul… încă o dată dorim să fim maximum de prudenţi”, a declarat Cosmin Petruescu.

Adversar faci la prima vedere, Baloteştiul nu a acceptat schimbarea zilei de disputare a jocului, timişorenii dorind să disputa meciul duminica după ce au jucat miercuri seară în intermediară. „Mi-aş fi dorit să avem mai multe ore sau zile la dispoziţie după deplasarea de la Bucureşti, dar dacă s-a decis aşa, vom juca sâmbătă şi vom fi pregătiţi. Indiferent de oră, teren, obigatorii sunt cele trei puncte”, a precizat „Conferenţiarul”.


Acesta e încântat că pentru prima dată după foarte mult timp are de unde alege, atât în privinţa titularilor cât şi a rezervelor. Toţi jucătorii cu probleme medicale, deşi nu sunt 100% fizic, pot fi cel puţin pe bancă în duelul cu ilfovenii: „În sfârşit o etapă bună pentru, sperăm să fie şi din punct de vedere al rezultatului, avem tot lotul valid, nu avem accidentaţi, sper să fim inspiraţi. Ne vom baza pe jucătorii care sunt cei mai bine pregătiţi fizic şi mental”.

Printre cei care au revenit după problemele medicale avute e şi „aripa” Marvin Schieb. „Suntem optimişti înaintea meciului, dar şi conştienţi că va fi un meci destul de greu, pe care trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate, avem mare nevoie de cele trei puncte pentru a ne îndepărta de zona retrogradării. Mai am probleme pe partea fizică, mă bucur că mi-am revenit, sunt pe drumul cel bun. Simt această pauză, de şapte-opt săptămâni. Va trebui să reiau o parte din antrenamentele fizice pentru a fi la capacitatea maximă”, a conchis Schieb.

Una dintre achiziţiile reuşite ale iernii, Octavian Ursu, împrumutat de la „U” Cluj, le-a lipsit bănăţenilor la Ghermăneşte, în eşecul, scor 0-2 cu Snagov, meci la care a fost menajat după lovitura încasată cu Clinceni, joc în care a reuşit o „dublă”. „E un meci foarte important mâine, sperăm să câştigăm şi să ne consolidăm poziţia din clasament. Eu cred că avem un moral bun, suntem optimişti şi cu siguranţă vom obţine cele trei puncte”, a spus acesta. Ursu se concentrează deocamdată pe misiunea la ASU Poli: „Eu mă bucur că am reuşit să-mi fac treaba pe teren, rămâne de văzut ce se va intâmpla din vară. Sunt jucător profesionist şi sper să-mi ajut echipa spre o nouă victorie”.

Întrebat de lipsa de goluri a altui jucător adus în ultima perioadă de transferuri, în speţă Cristian Ene, Petruescu a precizat că „nu cred că au fost probleme de integrare, el a prins şi perioada de pregătire… E un jucător care tactic şi-a ajutat colegii, ofensiv într-adevăr nu a fost prezent la finalizare, dar a avut destule situaţii, e o lipsă de şansă şi în acelaşi timp de încredere în faţa porţii. Dar nu cred că au existat partide în care să nu fi apărut la finalizare… Sunt convins că evoluţiile sale vor fi mai bune odată cu următorul gol. Un atacant are nevoie să înscrie…”.

Partida ASU Politehnica – CS Baloteşti se dispută mâine, de la ora 11.00, pe arena „Ştiinţa”, în runda a 38-a a Ligii a II-a. Retrogradaţi deja ilfovenii sunt pe penultimul loc, cu doar 24 de puncte. Alb-violeţii au în schimb 42 de puncte, doar patru peste Pandurii, care ocupă locul 16, ultimul care mai duce în C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.