ASU Politehnica i-a pus gând rău liderului pe „Ştiinţa”. Tânărul Alex Borbei,...

ASU Politehnica i-a pus gând rău liderului pe „Ştiinţa”. Tânărul Alex Borbei, titular în premieră, îşi amână plecarea în Portugalia

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” au avut parte de o săptămână mai liniştită după euforia victoriei de la Arad. Cu o situaţie mai liniştitoare în clasament, ASU Politehnica se pregăteşte de un duel care se anunţă mult mai dificil acasă, având şi mai multe absenţe contra liderului Academica Clinceni. Formaţia pregătită de Ilie Poenaru va fi însă primită de alb-violeţi pe „Ştiinţa”, acolo unde şi presiunea galeriei e mai mare.

„Ne aşteaptă o partidă dificilă, împotriva liderului campionatului, principala favorită la promovare. Echipa cu al doilea cel mai bun atac şi de departe cea mai bună apărare… suntem conştienţi de cifrele lor. Mai au nevoie de doar câteva puncte pentru a promova matematic. Cu toate acestea suntem optimişti. Avem un moral mult mai bun faţă de precedentul joc, ţinând cont de ultimul rezultat. E cea mai constantă, din punct de vedere al rezultatelor. Au pierdut doar acum două etape la Chindia în retur… Nu întâmplător sunt pe prima poziţia. Ştim că pasează foarte bine, o echipă de posesie, vedem dacă prin ce am pregătir putem contracara jocul lor. Ecuaţia promovării şi retrogradării nu e incheiată. Se va mai juca”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Suntem încrezători înaintea acestui meci, pe parcursul campionatului am dat dovadă că ne putem bate cu orice echipă. Credem că după victoria de la UTA vom intra pe teren pentru punct sau puncte, nu ne vom da la o parte. Cred că ei au cele mai mari şanse de promovare”, a spus şi Alin Manea, care a fost poate omul meciului la Arad.

Unul dintre tinerii care ar putea juca împotriva Clinceniului e Fabio Trip. „Ne aşteaptă un meci foarte greu cu lideul clasamentului, dar nu trebuie să ne uităm la clasament. Venim cu un moral bun după acest derby câştigat, dacă vom avea aceeaşi atitudine putem bate pe oricine”. Trip nu a marcat încă în eşalonul secund, dar a contribuit cu „assist-ul” la reuşita lui Mera din jocul cu Daco-Getica şi e în continuare răbdător. „Când e nevoie eu intru şi îmi fac treaba. Dau tot ce pot. Pe mine chiar mă ajută când dau assisturi, mă bucur să dau pase de gol, îmi dau încredere”, a precizat atacantul.

„Factorul Ştiinţa”, mulţi absenţi

ASU Poli revine cu această ocazie pe „Ştiinţa”, e primul joc aici de la meciul de tristă amintire cu Aerostar (scor 1-2).


„Din punct de vedere al sprijinului şi suportului galeriei e mai bine, îi simţim mai aproape de noi. Presiunea pe adversar se resimte mai bine pe Ştiinjţa… În acest  retur ne-am fi dorit să mai disputăm jocuri pe Ştiinţa. Dar suprafaţa a suferit mai multe operaţiuni de întreţinere şi nu a fost în cea mai bună formă pentru a juca pe Ştiinţa. Apoi au fost şi meciuri cu aport mare al publicului. Dar şi Ştiinţa şi Dan Păltinişanu sunt terenuri pe care ne simţim bine, sperăm să obţinem punct sau puncte indiferent de teren”, a conchis Petruescu.

„Băieţii în ghete” vor fi cu această ocazie însă şi în formulă restrânsă după ce aproape toate „galbenele” de pe „Motorul” au avut „efect”. „Preţul pentru cele trei puncte la Arad e destul de mare, a meritat, dar avem mulţi jucători indisponibili”, a subliniat „Conferenţiarul”. Astfel, portarul Murariu, Dros, B. Vasile şi Plămadă sunt cu toţii suspendaţi. Schieb e încă nerecuperat, iar un alt goalkeeper, Dalin Munteanu, la fel, dar totuşi va fi nevoit să ia loc pe banca de rezerve. Scutaru a acuzat şi el o mică problemă la picior, dar ar putea forţa, în timp ce singura revenire sigură e cea a lui Mera, care şi-a ispăşit la Arad runda de suspendare. „Ştim ce ne aşteaptă trei meciuri, în şapte-opt zile, şi o deplasare la Bucureşti, va trebui să fim atenţi cum gestionăm cele trei jocuri”, a mai spus „principalul” lui ASU Poli.

În aceste condiţii singurul portar valid 100% a devenit juniorul U16 Alex Borbei, proaspăt întors de la lotul naţional. El a fost titular contra Norvegiei în jocul de la „Turneul celor patru naţiuni”, joc pierdut cu 0-2, dar fără ca goalkeeperul bănăţenilor să aibă o vină la goluri. În mod inedit, Borbei, care a mai dat probe şi la Sampdoria, în Italia, a fost solicitat tot săptămâna aceasta şi de Sporting Lisabona, dar reputatul club lusitan a fost refuzat dată fiind situaţia absenţelor. Totuşi, tânărul originar din Lupeni ar putea pleca la vară în Portugalia. „Eu din ce ştiu am primit o solicitare, la nivel de club, să meargă la Lisabona pentru a susţine câteva probe de joc. E doar o discuţie, momentul era inoportun, era în săptămâna asta… A fost convocat şi la naţională”, a explicat Cosmin Petruescu. Borbei a debutat în B, fără gol încasat, în meciul cu Brăila (4-0), când l-a înlocuit pe titularul Murariu.

Partida ASU Politehnica – Academica Clinceni se dispută sâmbătă, de la ora 13.00, pe arena „Ştiinţa”, în runda a 34-a a Ligii a II-a. Ilfovenii sunt lideri cu 76 de puncte. Timişorenii ocupă locul 11, cu 41 adunate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.