Cosmin Petruescu: „Cu ajutorul suporterilor am obţinut cele trei puncte”. Mesaj special...

Cosmin Petruescu: „Cu ajutorul suporterilor am obţinut cele trei puncte”. Mesaj special transmis de tehnicianul lui ASU Poli pentru Ionuţ Popa

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica s-a impus cu 2-0 la Arad în Derby-ul Vestului cu UTA. Pentru Cosmin Petruescu a fost primul succes gustat în încleştările Timişoara vs. Arad. „Conferenţiarul” le-a mulţumit suporterilor pentru aportul important avut pe „Motorul” şi a avut un mesaj emoţionant pentru Ionuţ Popa, tehnicianul care nu a mai luat loc pe banca alb-roşiilor din cauza problemelor de sănătate avute în această primăvară.

„E o victorie meritată, muncită, în urma unui joc foarte disputat, aprig pe alocuri, împotriva unei echipe care s-a întărit în iarnă. O victorie importantă in condiţiile în care eram in clasament, cu o foame foarte mare de puncte. Mă bucur că am gestionat jocul până la final. Am înscris când a trebuit, nu pot decât să-i felicit pe băieţi pentru munca din această săptămână. A fost o partidă echilibrată în mare parte a jocului… De multe ori UTA a preluat controlul jocului ca posesie, aşa cum am făcut şi noi în multe partide, dar rezultatul nu a fost atunci de partea noastră. Ştiam calitatea jucătorilor de la Arad. Ştiam cum să-i contracarăm. Cel mai important e rezultatul final”, a declarat Cosmin Petruescu.

„E o chestie relativă, gazdele au jucat slab poate pentru că şi noi am jucat bine. Jocul trecut poate noi am jucat slab, dar de fapt ACS-ul a făcut-o foarte bine. Importante au fost cele trei puncte, vitale, dacă ţinem cont de configuraţia clasamentului sau la rezultatele din ultima perioadă. Categoric nu, atât promovarea, cât şi retrogradarea se va juca până în ultima etapă. Am câştigat azi o partidă important pentru noi, suporterii noştri, mulţumesc lor, cu ajutorul lor am obţinut cele trei puncte. O mare parte din victorie li de datorează şi lor. Mai sunt etape de disputat, 15 puncte puse în joc, orice e posibil”, a mai spus Petruescu.

Timişorenii au primit foarte multe avertismente la Arad.


Murariu, Manea, Dros, B. Vasile şi Plămadă au văzut „galben”. „Deocamdată nu am evidenţa cartonaşelor, a fost un meci cu ambiţie, dăruire, poate nu foarte spectaculos tehnic. Noi azi am început cu şapte jucători U21, din acest punct de vedere mă bucur că cei cu experienţă, Scutaru, Ignea, B. Vasile, Ingea, au inţeles şi au respectat planul tactic. Ignea e un jucător polivalent, poate evolua pe mai multe posturi”, a precizat „Conferenţiarul”.

„Am incercat să fim pozitivi, să încercăm să scoatem în evidenţă lucrurile bune din meciul anterior… Ştiam ce ne aşteaptă aici, la Arad, din toate punctele de vedere. Cred că a fost un adevărat Derby al Vestului… a fost derby şi prisma a ceea ce s-a întâmplat în tribune”, a conchis Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” a făcut la final „o mărturisire”, legată de Ionuţ Popa, cel care ar fi luat loc pe banca gazdelor dacă nu ar fi trecut prin clipe mai puţin plăcute în acest mini-retur: „Vreau să-i transmit multă sănătate. Vreau să povestesc un lucru. Ne-am interesectat la un eveniment fericit, înaintea mini-returului, am avut o discuţie care m-a marcat. Îi mulţumesc pentr sfaturile, nu ştiu dacă neapărat intenţionate sau nu… Lăsând la o parte detaliile tehnico-tactice, mi-a povesti din experienţa lui de viaţă. A avut numeroase promovări, meciuri cu miză în cariera sa şi sper să le aibă in continuare pentru că fotbalul românesc are nevoie de el”.

Păcurar, extrem de dezamăgit

Antrenorul lui UTA, Cristian Păcurar, era foarte afectat după joc de deznodământul din duelul cu timişorenii. „Moment foarte greu, pe care nu mi l-am dorit niciodată. Orgoliile sunt mai presus de orice, al fel şi ambiţiile, în astfel de meciuri. Din păcate am făcut un meci dezastruos. O să caut cauzele săptămâna aceasta. A fost o săptămână normală… Fizic am stat , ca tonus, din minutul 1 foarte slab. Am luat golul şi am căzut şi mental. Multe sunt cauzele şi scuzele. Nu caut scuze. Le căutăm şi îndreptăm in vestiar. Dar nu are nimeni nicio scuză pentru această înfrângere. Îmi doream să le-o dedicăm acestor suporteri minunaţi. Le mulţumim, dar din păcate azi i-am supărat rău”, a declarat Cristian Păcurar.

„E o debusolare totală vizavi de ce s-a întâmplat azi. Susţin tot timpul, cum ajungem la ora jocului fizic şi mental, asta face diferenţa. Ştiam că Poli se apără supraaglomerat, ştiam că poartă bine contraatacurile. Cei patru din ofensivă aveau viteză… Am văzut din minutul 1 o nervozitate care la jucătorii cu experienţă nu e voie. Trebuie să fim limpezi, trebuie să câştigăm şi cu mintea. Din păcate te ia valul, dacă nu ştii să-ţi controlezi emoţiile ajungi la un nivel la care începe harababura”, a mai spus Păcurar, care a explicat că video-urile motivaţionale cu vechile derby-uri câştigate de arădeni au fost folosite ca metodă de mobilizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.