ASU Politehnica vrea să-şi spele „păcatele” pe Mureş. UTA anunţă mai multe...

ASU Politehnica vrea să-şi spele „păcatele” pe Mureş. UTA anunţă mai multe absenţe deşi şi-a protejat jucătorii pentru derby

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” au parte sâmbătă de al treilea derby consecutiv în această primăvară. După duelurile locale cu Ripensia şi ACS Poli, ultimul încheiat cu un eşec dureros, ASU Politehnica are şansa de a se revanşa în ochii suporterilor pe terenul lui UTA. Alb-violeţii vor avea acum parte şi de suportul galeriei pe noul „Motorul”, dar nu vor putea miza chiar pe căpitanul şi ineditul golgheter din acest sezon, Ioan Mera.

ASU Poli a ajuns din nou într-o postură delicată în clasament, la doar trei puncte peste linie, după ce runda de Paşti a fost plină de „cadouri” pentru oaspeţi. Jocul de pe Mureş a devenit astfel cu atât mai important după eşecul considerat acasă cu ACS Poli (0-1) vinerea trecută.

„Suntem convinşi şi conştienţi cu toţii că ne va aştepta o partidă dificilă şi importantă în acelaşi timp. Prin prisma contextului general în care ne aflăn noi, poziţia în clasament, ultimul rezultat dacă vreţi, dar în acelasi timp o partidă dificilă datorită adversarului pe care îl intâlnim. O echipă foarte bună, care a realizat o campanie de transferuri foarte bună, au luat jucători cu experienţa Ligii I. S-a văzut în rezultatele înregistrate. Noi trebuie să adunăm puncte, nu suntem într-o situţie foarte bună, mai ales după rezultatele din ultima etapă… În cele şase etape rămase trebuie să adunăm cât mai multe puncte. Ştim despre adversar din punct de vedere al aşezării, poziţionării, al strategiei pe care o au. Avem foarte multe date despre ei, la fel cum sunt convins că au şi ei despre noi. E un meci deschis oricărui rezultat, nu cred în avantajul terenului propriu. Sunt convins că la Arad, vom avea parte de susţinerea suporterilor, care îşi vor face prezenţa simţită pe stadion. Am realizat mai ales după partida din tur, şi am inţeles cu toţii ce înseamnă un meci Politehnica – UTA. Vom face tot ce e omeneşte şi ce depinde de noi pentru a obţine un rezultat pe măsură. Avem avantajele şi atuurile noastre deşi ultimul rezultat nu confirmă forma pe care am avut-o… Important e ce va fi în viitor. Va trebui să ne concentrăm pe etapele care au rămas”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Am avut foarte multe discuţii, atât individuale, cât şi colective, am realizat unde s-a pierdut cu ACS-ul.


Ne-am dorit cu toţii… Principala cauză a fost că ne-am dorit în moduri diferite. Am tratat superficial unele situaţii de joc, ceea ce ne-a costat… Sperăm să fi reuşit să corectăm ce trebuia corectat”, a adăugat „Conferenţiarul” cu referire la lipsa atitudinii acuzată de fani la derby-ul „Poli”.

ASU Poli nu va putea miza la Arad pe Ioan Mera, suspendat, şi nici pe mai vechii indisponibili din cauze medicale, Schieb şi D. Munteanu, care încă nu sunt apţi de joc.

UTA are pe hârtie mai multe absenţe, unele dintre ele de lungă durată, precum cele ale lui D. Miculescu, Coulibaly, Cr. Matei, Stahl şi Manea. Ultimul jucător anunţat indisponibil e Răzvan Ivan, tot din cauze medicale. Cosmin Petruescu a subliniat că alb-roşii s-au menajat cu Energeticianul pentru a fi apţi în derby, aşa cum e cazul lui Melinte, care şi-a ispăşit etapa trecută suspendarea: „Prin poziţionarea din clasament, îi ajută să aibă o linişte. Au reuşit să gestioneze ultimele jocuri, la fel cu accidentările şi suspendările”.

Timişorenii s-au pregătit şi pentru suprafaţa de joc din Aradul Nou, acolo unde spre deosebire de mocirla din urmă cu doi ani se va juca acum pe un teren sintetic, criticat însă şi el deoarece unii jucători au suferit accidentări. „Noi suntem un club privilegiat din acest punct de vedere… toată săptămâna am făcut antrenamente pe sintetic. Deşi am auzit că e puţin diferit de celelalte, nu cred că va fi o problemă în a ne adapta la suprafaţa de joc. E ultimul lucru la care să ne gândim sau ultima scuză pe care să o avem”, a conchis Petruescu.

„Nu cred că există motivaţie mai mare”

Cu câteva dueluri vestice recente în spate, tânărul fundaş dreapta Radu Motreanu încearcă să-şi mobilizeze colegii mai puţin informaţi. „E clar, venim după o înfrângere şi un joc mai puţin reuşit, e o motivaţie în plus pentru a aborda meciul de la Arad, nu cred că există motivaţie mai mare decât un Poli-UTA. Pe această cale aş vrea să inţeleagă şi jucătorii noi, care nu sunt din oraş, cât de important e pentru oraş, pentru suporteri şi până la urmă pentru noi. Pentru că e un derby şi va fi urmărit de peste tot… Mă aştept să nu mai fie probleme de acest gen eu îmi doresc şi sunt convins că abordăm jocul la victorie. Dar în acelaşi timp trebuie să fim pragmatici, e clar că şi UTA are jucători de valoare şi ne pot surprinde”, a spus Motreanu, care nu a putut evolua etapa trecută contra clubului de care încă aparţine.

Lipovanul Bogdan Vasile vede şi el în duelul de sâmbătă şansa echipei de a se revanşa în faţa suporterilor: „Nu am trăit niciun Derby de Vest ca jucător, am privit meciuri din trecut, îmi dau seama ce înseamnă pentru toată lumea. Avem nevoie de trei puncte pentru că suntem într-o situaţie delicată. Am avut un meci foarte slab cu ACS, trebuie să spălăm ruşinea. E o echipă experimentată, au transferat mulţi jucători, asta nu înseamnă că au un plus faţă de noi. Au văzut şi ei că Liga 2 e diferită şi au obţinut rezultate mai puţin bune uneori… Orice e posibil. Noi am câştigat cu Petrolul şi am pierdut cu ACS-ul”.

Partida UTA – ASU Politehnica se dispută sâmbătă, de la ora 13.30 (Digi), în runda a 33-a a Ligii a II-a.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.