Atelier inedit, cu un artist de calibru internațional, la Timișoara. Cum vă...

Atelier inedit, cu un artist de calibru internațional, la Timișoara. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

„Tehnici de izolare în teatrul (de dans) contemporan” este atelierul pe care îl va susţine la Timişoara regizorul şi coregraful Kristóf Szabó din Germania între 3 şi 6 mai pentru actorii timişoreni, workshopul fiind organizat de teatrul maghiar „Csiky Gergely” şi asociaţia ProTESZT Timişoara.

Născut în 1968 la Budapesta, Kristóf Szabó lucrează la Köln, unde coordonează grupul artistic F.A.C.E.


Visual Performing Arts Ensemble. Este considerat o personalitate în viaţa culturală a Germaniei, domeniile sale de interes fiind teatrul, dansul, artele multimedia, poezia şi artele plastice. Regizorul şi coregraful german de origine maghiară a participat la Festivalul Euroregional de Teatru TESZT 2018 cu spectacolul „Coming out. Omagiu lui P.P. Pasolini”, iar la festivalul din acest an este prezent cu spectacolul „Antigona”.

Atelierul, la care sunt aşteptaţi actorii şi dansatorii din Timişoara, va avea loc în sala Studio a teatrului maghiar de la ora 18.00 şi se va desfăşura în limbile germană şi română. Printre exerciţiile abordate se numără rolul de partener în coregrafia contemporană şi unele criterii estetice, devoalarea defectelor (nespuse) ale textelor, controlarea tăcerii în timpul mişcărilor, valorificarea efectelor acustice generate de propria mişcare, locul şi rolul agresiunii în întregul ansamblu sau depăşirea ego-ului. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac la adresa artistic@tm-t.ro până în data de 2 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.