Avertizare cod galben de inundaţii, până miercuri, pentru râuri din nouă județe

Avertizare cod galben de inundaţii, până miercuri, pentru râuri din nouă județe

0
DISTRIBUIȚI

O avertizare cod galben de inundaţii valabilă de marți seara până miercuri la ora 16.00, pentru râuri din nouă judeţe, a fost emisă de hidrologi.

Avertizarea cod galben de inundaţii intră în vigoare marți la ora 18 și este valabilă până miercuri la ora 16.00, pentru râuri din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Argeş și Olt.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Caraş Severin, Mehedinţi şi Gorj.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a ploilor se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Timiş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), Cerna (judeţele Gorj şi Caraş-Severin), Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu – bazin amonte S.H.


Podari (judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj), afluenţii Oltului aferenţi sectorului aval S.H. Cornet – amonte Ac. Ipoteşti (judeţele Vâlcea, Argeş şi Olt), Olteţ – bazin superior şi mijlociu (judeţele Gorj şi Vâlcea) şi Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte Ac. Porţile de Fier II (judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi).

ANM a emis, marți, o atenționare cod galben de furtună pentru județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara, care intră în vigoare marți la ora 18.00 și expiră miercuri dimineață. În județele vizate se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În paralel, este valabilă și o informare meteo privind manifestări de instabilitate atmosferică accentuată până vineri la ora 10.00, când în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.