Bărci realizate din sticle de plastic, carton sau țevi PVC s-au întrecut...

Bărci realizate din sticle de plastic, carton sau țevi PVC s-au întrecut pe Bega, la Timișoara Foto

0
DISTRIBUIȚI

Concurs inedit, astăzi, pe râul Bega, la Timișoara, organizat de către Asociația EcoStuff, care militează pentru un stil de viață sănătos cu mediul. În total, 15 companii, două ONG-uri, un liceu și o echipă formată din prieteni ai reprezentanților Asociației EcoStuff s-au înscris în competiție.

Cei 19 participanți au realizat tot atâtea ambarcațiuni din materiale reciclabile sau recuperabile, precum sticle de plastic, carton sau țevi PVC. Cu bărcile construite, participanții s-au întrecut pe râul Bega, la Timișoara, în spatele Catedralei Mitropolitane. Astfel, persoanele care au venit să urmărească „bătălia” au putut urmări întreceri între vikingi, ninja, supereroi, roboți, pompieri, mașini de război sau personaje din celebrul film Game of Thrones.

„Participăm pentru prima oară, suntem foarte bucuroși că am reușit să realizăm ambarcațiunea Autonomus 4.1. Se numește așa pentru că este complet autonomă și digitală, dar și pentru că are un echipaj format din patru plus unu. Este făcută complet din PET-uri de cinci și de doi litri, scheletul este realizat din țevi PVC și este ranforsată cu folie. Am lucrat la ea o săptămână foarte susținut”, ne-a declarat Marius Luca, reprezentantul unei companii înscrise în competiția pe Bega.

Cele 19 echipe au concurat pentru opt trofee puse în joc de organizatori, printre care cea mai rapidă ambarcațiune, cea mai faină temă sau cel mai inovator design.

„Avem 19 echipaje, majoritatea ambarcațiunilor sunt făcute din PET-uri sau material plastic, dar avem și câteva care sunt cu foarte mult carton, semn că nu le este frică să intre la apă.


Sunt 15 companii, două ONG-uri, o echipă formată din prieteni și un liceu. Este a patra ediție, arătăm că se pot face lucruri extraordinare din materiale reciclabile și că ceea ce considerăm mulți dintre noi a fi gunoi este de fapt o resursă de distracție”, a afirmat Radu Rusu, din partea Asociației EcoStuff, organizatorul competiției.

După curse, fiecare echipaj și-a demontat ambarcațiunea și a recuperat sau a dat spre reciclat deșeurile din care a fost construită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.