Bebeluși cât o sticlă de 0,5 l, salvați și cu sprijinul oamenilor...

Bebeluși cât o sticlă de 0,5 l, salvați și cu sprijinul oamenilor inimoși, la Timișoara. Ce echipamente vitale au primit maternitățile

0
DISTRIBUIȚI

Bebelușii care se nasc prematur au mai multe șanse la viață în cadrul spitalelor din Timișoara. Organizația „Salvați Copiii” a strâns o sumă uriașă de bani cu care a cumpărat o serie de echipamente vitale pentru acești micuți, care vor fi donate unor maternități din întreaga țară.

O parte dintre aceste aparaturi medicale au ajuns deja la Timișoara. Este vorba de un ecograf, în valoare de 180.000 lei, donat Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, o masă radiantă, în valoare de 83.000 lei, cumpărată pentru Maternitatea Bega a Spitalului Județean Timișoara, și un ventilator, în valoare de 184.000 lei, achiziționat pentru Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal Timișoara.


De asemenea, spitalelor din Arad, Moldova Nouă, Reșița și Hațeg vor fi donate alte echipamente importante pentru ca bebelușii care se nasc prematur să aibă mai multe șanse de supraviețuire.

„Este nevoie mereu de echipamente noi, performante pentru că și copiii se nasc acum foarte repede și pot sta în spital între șapte și 90 de zile, perioadă în care ocupă un incubator, un ventilator. Primim mereu solicitări din partea șefilor de secții pentru că sunt urgențe și aparatele nu ajung. Mulți copii care se nasc prematur sunt la nivelul unei sticle de apă de 0,5 litri și este nevoie de aceste echipamente performante pentru a se dezvolta. De când am început să susținem neonatologia, a scăzut mortalitatea infantilă. Dar, din păcate, încă avem o mortalitate mare. Este trist că în continuare pierdem un copil care nu a îndeplinit vârsta de un an la fiecare șase ore”, a explicat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației „Salvați Copiii” România.

În total, în acest an, ONG-ul va ajunge în 49 de maternități din întreaga țară, unde va dona 115 echipamente pentru nou-născuți. Valoarea acestora se ridică la aproape un milion de euro. Toate fondurile investite în programul de reducere a mortalității infantile derulat de „Salvați Copiii” provin de la persoane fizice și companii, prin mecanismele: donații online, SMS, direct debit, 3,5% din impozitul pe venit, 20% din impozitul pe profit.

Anual, câteva sute de copii vin pe lume prematur la maternitățile de stat din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.