Buletinele de vot, suplimentate la secțiile din Complexul Studențesc din Timișoara. De...

Buletinele de vot, suplimentate la secțiile din Complexul Studențesc din Timișoara. De ce se plâng oamenii care se prezintă la urne

0
DISTRIBUIȚI

Cele două secții de votare deschise în Complexul Studențesc din Timișoara au fost luate cu asalt de tineri. Una este organizată la Liceul Vidu, iar cealaltă la cantina UPT. Astăzi, în jurul orei 12.00, erau cozi care se întindeau pe cel puțin 20 de metri, studenții așteptând să voteze.

Președintele Biroului Electoral Județean Timiș, judecătorul Titu Birceanu, ne-a declarat că au votat aproximativ 140 de studenți.


Pentru că buletinele de vot sunt aproape de a se termina, a fost suplimentat numărul lor, buletinele fiind aduse de la alte secții.

„La secțiile 120 și 121 din Complexul Studențesc se votează foarte mult, sunt studenți care stau la rând. Sunt aproape pe terminate buletinele de vot din Complexul Studențesc și am solicitat suplimentarea cu buletine de la alte secții”, a precizat Titu Birceanu.

De asemenea, potrivit reprezentanților BEJ Timiș, mai mulți cetățeni s-au arătat deranjați e faptul că atunci când au mers să voteze, au fost întrebați dacă și la alegerile europarlamentare și la referendum.

„Avem niște sesizări legate de faptul că unii oameni sunt deranjați că sunt întrebați dacă votează și la alegerile europarlamentare și la referendum, îi deranjează lucrul acesta, deși este o decizie a Biroului Electoral Central care a stabilit acest lucru, de a-i întreba, iar ei consideră că ar fi un mod de a face lumea să nu voteze la referendum. De asemenea, avem niște sesizări legate de faptul că ștampila de control a șefului de secție nu este pe ultima pagină a buletinului de vot, ci pe prima și se tem că votul le va fi anulat. Doar lipsa ștampilei duce la anularea votului, nu contează unde este pusă, este bine că există”, a explicat președintele BEJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.