Spectacol caritabil cu multe goluri. Stelele fotbalului românesc şi veteranii polişti, înconjuraţi...

Spectacol caritabil cu multe goluri. Stelele fotbalului românesc şi veteranii polişti, înconjuraţi de copii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Mai mulţi foşti internaţionali au fost prezenţi pe „Marele oval” timişorean pentru „Meciul Deceniului”, care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru un aparat de anestezie necesar Spitalului pentru copii „Louis Ţurcanu”. Stelele Fotbalului Românesc le-au învins pe cele ale fotbalului bănăţean într-un meci în care tot ce a contat a fost spectacolul oferit celor câteva mii de potenţiali filantropi.

Printre cei care i-au încântat pe cei circa 2-3.000 de timişoreni s-au numărat foste glorii poliste, precum Ovidiu Cuc, Titi Varga sau Ionel Bărbosu, care a făcut parte din echipa Stelele Banatului, una confundată cu Poli prin culori şi componenţă. Foşti alb-violeţi au fost şi de partea cealaltă, printre veteranii „tricolori”: Paul Codrea, Iosif Rotariu şi inclusiv Cosmin Contra, aflat înaintea unei „duble” importante pentru echipa naţională, au răspuns pozitiv. Alături de ei au fost şi Ioan Andone, Lupescu, Răzvan Raţ sau Ciprian Marica. Ultimul a fost ca şi cum nu s-a retras, marcând mai multe goluri pentru învingători, care s-au impus cu 7-6. „Roti” a marcat şi el iar „Guriţă” a intrat şi în tabăra gazdă, pentru care a şi redus din diferenţă.

Scopul evenimentului organizat de Rotary Club Ripensis Timișoara şi sprijinit de comunitatea locală a fost strângerea de fonduri pentru achiziţionarea unui aparat de anestezie care costă aproape 40.000 de euro şi care va completa secţia de malformaţii faciale a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Louis Ţurcanu”. Intrarea a fost gratuită, dar cei prezenţi au putut face donaţii şi au participat la o tombolă, totul într-o atmosferă întreţinută de Florin Mihoc, care a comentat „ca la televizor”.

„Întotdeauna când mă întorc la Timişoara îmi face o deosebită plăcere, cu această ocazie îmi revăd foşti colegi, atât de la echipa naţională, cât şi de la Poli. Ne-am adunat aici pentru o cauză nobilă. Sper să ajutăm la îndeplinirea acestui proiect. Sper ca după acest eveniment să fie strânşi banii pentru cumpărarea aparaturii necesare de care vor beneficia pe viitor mulţi copii, atât din Timişoara, cât şi din ţară”, a declarat Cosmin Contra. Acesta s-a arătat uşor dezamăgit de starea tribunelor de pe „Dan Păltinişanu”, atât la propriu cât şi la figurat: „Se pare că e cam gol, îmi pare rău că timişorenii nu au răspuns într-un număr mai mare la acest eveniment. Noi am venit, am încercat să le oferim un spectacol plăcut. Sper ca cei care au venit să fi fost generoşi în strângerea de fonduri… Timişoara are nevoie de o sală polivalentă nouă, de un nou stadion, eu cred că acest oraş cu tradiţie în fotbalul românesc are nevoie de infrastructură la nivel de sport şi sper din toată inima autorităţile locale să se pună de acord şi să îndeplinească aceste obiective”.

Deşi nu a jucat, pe margine s-a aflat şi ex-goalkeeperul Helmuth Duckadam. „Vreau să felicit în primul rând organizatorii. A fost o organizare perfectă. Mă simt foarte bine, mă bucur că foarte mulţi fotbalişti de mare valoare şi-au făcut timp să participe la acest eveniment. Sperăm să mai putem veni pentru o strângere de fonduri caritabilă… Ei se străduiesc, dar anii nu te iartă. Dacă ne uităm la echipe naţionala are jucători care sunt mai fit, Rotariu, Lupescu, Contra, Raţ, Codrea… Lumea a venit să vadă un spectacol frumos”, a adăugat cel care a scris istorie la Sevilla.

„Am venit pentru o cauză nobilă, am venit să strângem bani pentru copiii cu probleme. Aş fi vrut să fie mai multă lume, dar şi cei care au fost au fost bineveniţi şi le mulţumim.


Am încercat să dăm ce avem mai bun… bineînţeles cu mai puţină intensitate. Eu m-am retras oficial”, a spus şi Răzvan Raţ, care şi-a încheiat cariera după aventura mai puţin fericită la ACS Poli anul trecut.

Ioan Andone a răspuns în toată pauza dintre reprize la solicitările de fotografii şi autografe din partea unui grup numeros de copii …lucru inimaginabil pe vremea când venea în Banat ca dinamovist. „Îmi face plăcere că am fost invitat, cât pot să ajut. Deşi mâine am un meci important cu Dunărea Călăraşi la Voluntari, particip, pentru că e o cauză umanitară, e pentru utilarea unui spital, care va face bine unor copii şi sper să fie cât mai mulţi timişoreni la meci. Nu mai e fotbal decât de Divizia B în Timişoara, e păcat, ar trebui să se unească şi să facă o echipă de Liga I, de cupe europene, să văd stadionul ăsta plin, ca pe vremuri. Am un regret că nu-l văd plin, deşi eu nu am fost iubit aici. Ştiu că se va dărâma, eu sper să-l văd pe ăla nou şi să ne invite şi pe noi să facem un meci de old boys”, a conchis Andone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.