Centru pentru femeile bătute de soți, la Timișoara. Și agresorii vor primi...

Centru pentru femeile bătute de soți, la Timișoara. Și agresorii vor primi sprijin

0
DISTRIBUIȚI

violenta domestica

La Timișoara va fi înființat un centru de zi care va oferi servicii persoanelor victime ale violenței domestice. Centrul va fi realizat în cadrul unui proiect european în valoare de 400.000 de euro, care este derulat de Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. De asemenea, prin intermediul proiectului se va oferi sprijin și agresorilor. Proiectul se numește „SEVA – Stop! Eliminăm violența și agresivitatea”, iar contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu câteva zile.

„Obiectul general al proiectului îl reprezintă reducerea fenomenului violenței domestice și a numărului victimelor acestuia prin: dezvoltarea a două tipuri de servicii sociale de tip integrat, fără cazare (Centru de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței domestice destinat victimelor adulte și Centru de asistență destinat agresorilor), furnizarea acestor servicii către 200 de victime ale violenței domestice, adulți și copii, și către 55 de agresori, depășirea situației de vulnerabilitate pentru minim 141 de persoane ca urmare a sprijinului primit prin proiect și informarea și educarea opiniei publice privind prevenirea și combaterea violenței în familie prin organizarea la nivel local de campanii”, au informat reprezentanții Direcției de Asistență Socială.

Rodica Surducan, șefa direcției, a explicat că la Timișoara, în ultima perioadă, a fost semnalată o creștere a cazurilor de violență domestică.


„Capacitatea de soluționare va fi de 200 de cazuri în centrul dedicat victimelor violenței domestice și de 55 în cazul centrului dedicat agresorilor. Agresorul, la rândul lui, a fost victima unei agresiuni în copilărie sau de-a lungul vieții și considerăm că fiecare persoană merită a doua șansă. Perioada de derulare a proiectului este de trei ani”, a afirmat Rodica Surducan.

În cadrul celor două centre, victimele și agresorii vor beneficia de consiliere psihologică, socială, juridică, cursuri de formare profesională, educație parentală, reinserție profesională, psihoterapie sau servicii medicale, inclusiv medicină legală.

De asemenea, Direcția de Asistență Socială intenționează să realizeze, în viitorul apropiat, și un adăpost pentru persoanele victime ale violenței domestice care nu au unde să refugieze. Acesta va avea o capacitate de 15 locuri, pentru mamă și copii, iar locația nu va fi publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.