Clujenii de la Alternativ Quartet lansează noul album discografic cu un concert...

Clujenii de la Alternativ Quartet lansează noul album discografic cu un concert la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația clujeană Alternativ Quartet va susține un concert la Timișoara în cadrul căruia artiștii își vor lansa noul album, „Stasis”, sub numele Iglu.

Originari din Bistrița, membrii Alternativ Quartet au activat împreună din 2008 până în 2013 având în total peste 60 de concerte și lansând în total patru albume: „Liniștea Astupă Goluri” (2010), „Aripi” (2011), „Când nu cânt” (2012) și EP-ul „Cânt nu când” (2012). Toate pot fi downloadate gratuit de pe siteul trupei, alternativquartet.ro. Stabiliți în Cluj-Napoca, Alternativ Quartet au început să aibă concerte prin țară împreună cu formația Luna Amară în anul 2010. După o „perioadă de ucenicie” au călătorit și au cântat singuri – sau împreună cu prietenii lor apropiați Fluturi pe Asfalt – având câteva concerte inclusiv în Slovacia, Cehia și Polonia.

După 2013, din motive personale, membrii trupei au fost nevoiți să se separe geografic și nu au mai organizat decât trei concerte până în prezent.


În acest timp, doi dintre membrii, vocalistul Marcel Hosu și bateristul Alexandru Prigoană au pus bazele proiectul Iglu, cărora li s-a alăturat mai apoi și basistul Bogdan Hopulele. Păstrând numele Iglu pentru album, el va fi lansat anul următor împreună cu chitaristul Silviu Petrina în formula completă Alternativ Quartet. „AQ rămâne pentru totdeaună AQ, și sperăm să lansăm în viitor ceva și sub acest nume”, anunță pagina lor de Facebook.

Alături de ei vor fi vechiul lor colaborator pentru proiecții video Bogdan Coman și trupa To the South, Bluebird. Concertul va avea loc sâmbătă 1 iunie, de la ora 20, la Reflektor Venue iar biletele costă 20 lei în avans și 30 lei la intrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.