Cod galben de furtuni în jumătatea de vest a țării. Cum va...

Cod galben de furtuni în jumătatea de vest a țării. Cum va fi vremea până la finalul săptămânii

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru mai bine de jumătate din țară începând de astăzi, de la ora 14.00, până mâine, la ora 2.00.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și nord-vestul Moldovei.


Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, a transmis ANM.

De asemenea, meteorologii informează că manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată sunt așteptate în majoritatea zonelor până în zilele de weekend inclisiv. „Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp”, a mai transmis ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.