Cod portocaliu de furtuni pentru vizita Papei, cod galben în majoritatea țării

Cod portocaliu de furtuni pentru vizita Papei, cod galben în majoritatea țării

0
DISTRIBUIȚI

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme instabilă valabile de astăzi până mâine la ora 10.00.

Codul galben de furtuni este valbil pentru aproape întreaga țară începând cu ora 12.00. „În intervalul menționat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie.


Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, a transmis ANM.

Bucureștenii care așteaptă să-l vadă pe Papa Francisc, sosit astăzi în România, vor avea de înfruntat un cod portocaliu anunțat pentru intervalul 31 mai ora 15.00 – 01 iunie ora 10.00. „În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice”, spune comunicatul ANM.

Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.