Cod roșu de inundații pe două râuri din Banat UPDATE Cod portocaliu...

Cod roșu de inundații pe două râuri din Banat UPDATE Cod portocaliu până la miezul nopții

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Național de Hidrologie și Godspodărire a Apelor a emis o avertizare cod roșu pentru râuri din Caraș-Severin și Timiș, valabilă astăzi între orele 14.00 și 18.00.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior aferent amonte S.H.


Făget, Nădrag (afluent al râului Timiș), Bistra – curs inferior, județele: Caraș-Severin și Timiș”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

UPDATE Avertizarea a fost actualizată, însă situația rămâne periculoasă în bazinele hidrografice menționate. „Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, nivelurile se vor menține peste COTELE DE APĂRARE după cum urmează: COD PORTOCALIU -În intervalul 01.05.2019 ora 18.10-01.05.2019 ora 24.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bega-bazin amonte S.H. Făget, Bistra – curs inferior, Timiș pe sectorul aval confluență Bistra – S.H. Lugoj, județele Caraș Severin și Timiș”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.