Consilierii locali PSD nu votează bugetul Primăriei Timișoara pe acest an: „Am...

Consilierii locali PSD nu votează bugetul Primăriei Timișoara pe acest an: „Am gira niște ilegalități și abuzuri”

0
DISTRIBUIȚI

Dan Idolu, liderul grupului de consilieri locali PSD, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că aleșii din acest partid se vor abține în a vota proiectul de buget al Primăriei Timișoara. Astăzi, la ora 15.00, are loc ședința de plen în timpul căreia acest proiect va fi supus votului.

Dan Idolu a explicat că decizia a fost luată ca urmare a faptului că bugetul nu a fost dezbătut în nicio comisie, plus că se aruncă sume uriașe de bani pe o mulțime de studii de fezabilitate, unele fără rost.

„Joi am fost informat de aparatul primăriei că vineri trebuie să ne adunăm în comisii și am primit pe e-mail o listă cu 12 puncte, nu apărea și bugetul. Luni dimineața am primit o altă ordine de zi, în care apărea și bugetul municipiului Timișoara. Este un buget așteptat și tocmai de aceea consider că trebuia pregătit de Primăria Timișoara din timp, nu faci de azi pe mâine, de luni dimineață pe marți. Trebuia să știm din timp, să intrăm din timp într-o logică a dezbaterii normale. Bugetul era clar că trebuia să îl aibă primăria demult timp pregătit. Dezbaterea trebuia să aibă loc și cu specialiștii, în comisii. Ne așteptam să fie o dezbatere în comisii, nu a fost discutat bugetul în nicio comisie”, a afirmat Dan Idolu.

Pesedistul a precizat că unele capitole care apar în proiectul de buget pe acest an sunt „absolut necesare”.


Însă a criticat faptul că se intenționează alocarea unei noi sume de bani pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate privind o linie de metrou sau pentru studii de fezabilitate pentru foraje fântâni publice sau ornamentale.

„Acum cheltuim sute de mii de euro să montăm camere video. Este o prostie să montezi cameră pe o rampă clandestină pentru că se face în altă parte rampă, unde nu e cameră. Votând proiectul, per ansamblu, am gira niște ilegalități și abuzuri. Pur și simplu e sfidare. Sunt 20 de milioane de lei cheltuiți pe SF-uri, în total, unele sunt supraevaluate ca valoare. De doi ani este o criză economico-financiară la Primăria Timișoara. Noi ne vom abține în a vota aces buget. Nu depunem niciun amendament, pentru că degeaba le depunem, ne vom abține. Și ceilalți consilieri sunt nemulțumiți. Nicolae Robu nu se sfătuiește nici măcar cu colegii lui, dar ei nu pot să vorbească, eu am libertatea să fac asta. Îi transmit domnului primar să lase buget primăriei pentru timișoreni, nu pentru partid, să nu îl umfle cu studii inutile și supraevaluate”, a declarat Dan Idolu.

Deși consilierii locali PSD se vor abține, proiectul de buget al Primăriei Timișoara pe acest an va trece, cel mai probabil, fiind nevoie de 14 voturi.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a precizat că de fapt consilierilor locali PSD le place circul, fiind invitați să vină cu propuneri la proiectul de buget.

„În fiecare an, au solicitat să preluăm propuneri din partea lor și am fost deschiși să le discutăm și i-am așteptat și anul acesta. Nu au schițat niciun gest pentru că pe ei se pare că nu prea îi interesează decât circul, ei cred că așa vor câștiga voturi, vor pierde din puținele pe care le au noi prin astfel de conduite (…) Acum nu am înțeles de ce se adoptă o astfel de atitudine, noi în consiliul județean am venit cu propuneri și am votat proiectul de buget pentru că suntem oameni responsabili și vrem binele comunității în care trăim. În fine, treaba lor. Nouă, din punct de vedere electoral, ne convine atitudinea asta a lor, pentru că ea va fi taxată de timișoreni”, a afirmat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.