Consiliul Europei acuză Ungaria de alimentarea „atitudinilor xenofobe” în cazul imigranților

Consiliul Europei acuză Ungaria de alimentarea „atitudinilor xenofobe” în cazul imigranților

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Europei acuză autoritățile din Ungaria de încălcări ale drepturilor omului, adăugând că discursul antiimigrație al Guvernului de la Budapesta alimentează „atitudinile xenofobe, ura și teama” în rândul populației, informează cotidianul The Guardian.

În raportul, întocmit la cererea comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatović, se afirmă că „încălcările drepturilor omului în Ungaria au un efect negativ asupra întregului sistem de protecție și statului de drept” și ar trebui „gestionate de urgență”.

Potrivit concluziilor raportului, politicile privind azilul în Ungaria au avut drept rezultat „respingerea sistemică a solicitărilor de azil”.


Totodată, comisarul pentru Drepturile Omului a criticat privarea de hrană a imigranților cărora le-a fost respinsă solicitarea de azil.

Comisarul a condamnat și „stigmatizarea și criminalizarea” activității organizațiilor neguvernamentale ca urmare a legislației vagi în acest domeniu, unele organizații ale societății civile fiind vizate de acțiuni de intimidare.

Totodată, raportul indică faptul că există îngrijorări în legătură cu independența instanțelor ungare, cât și privind rolul ministrului Justiției.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.