Consiliul județean încearcă să reînvie taberele școlare din Timiș. Ce pas vrea...

Consiliul județean încearcă să reînvie taberele școlare din Timiș. Ce pas vrea să facă

0
DISTRIBUIȚI

tabara scolara

Consiliul Județean Timiș intenționează să preia taberele școlare din județ cu scopul de a le reabilita. Asta în condițiile în care doar două din cele cinci tabere sunt funcționale în prezent.

Astfel, reprezentanții instituției vor transmite o solicitare către Ministerul Tineretului și Sportului de trecere a taberelor școlare în proprietatea și administrarea Județului. Mai exact, este vorba despre Bogda, Chevereș, Poieni Strâmbu, Herneacova și Poieni Sat.

De asemenea, astăzi, prin proiectul de hotărâre aprobat în plenul CJ Timiș, instituția se obligă să le modernizeze în termen de cinci ani de la data preluării și să mențină destinația actuală a imobilelor, în vederea dezvoltării activităților de tineret și sport.


Totodată, se vor preda și mijloacele fixe și obiectele de inventar din dotarea acestora.

„Preluăm aceste tabere și le reabilităm, pentru a le reda elevilor timișeni. În prezent, Chevereș și Poieni Strâmbu sunt într-o stare bună și necesită mici modernizări, însă celelalte trei au nevoie de investiții majore pentru a fi repuse în funcțiune. Nu avem motive să credem că transferul nu va fi aprobat, întrucât tocmai ministerul s-a arătat recent deschis spre o astfel de măsură”, a afirmat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, preluarea taberelor școlare este un pas important, în condițiile în care nu se pot face investiții majore dacă nu se află în proprietatea județului.

„După transmiterea dreptului de proprietate, la nivelul aparatului de specialitate al consiliului județean se va înființa o structură în cadrul căreia va fi încadrat personalul taberelor, pentru asigurarea continuității și condițiilor optime desfășurării activităților din cadrul acestora”, a informat CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.