Consiliul Judeţean Timiș construiește un centru de recuperare pentru sute de copii...

Consiliul Judeţean Timiș construiește un centru de recuperare pentru sute de copii şi adolescenţi cu dizabilități

0
DISTRIBUIȚI

La Timişoara va fi realizat un centru de recuperare pentru sute de copii şi adolescenţi cu dizabilităţi. Consiliul Judeţean Timiş a anunţat, astăzi, că alocă aproape 13 milioane de lei, din bugetul propriu, pentru construirea acestui centru, find semnat deja contractul pentru serviciile de proiectare. Câștigătorul licitației are la dispoziție 120 de zile pentru a realiza atât studiul de fezabilitate, cât și proiectul tehnic.

Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități va funcționa în cadrul Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, instituţie aflată sub finanțarea CJ Timiș. „Această nouă investiție își propune asigurarea accesului unui număr și mai mare de copii/adolescenți cu nevoi speciale la servicii recuperativ-terapeutice. De asemenea, va fi extinsă paleta de servicii pentru aceștia, cât și pentru familiile lor”, a informat CJ Timiş.

Noua construcție prevede un bazin de înot, șase săli de grădiniță, două cabinete medicale, șase cabinete psihologice și 27 cabinete pentru terapii specific (logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, artterapie, meloterapie, sprijin în învățare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzorială).


De asemenea, au fost prevăzute spații de cazare pentru părinți și copii, cât și o sală pentru luat masa.

„Pentru copiii cu deficiențe, centrul de recuperare poate însemna diferența între o viață autonomă și una dependentă de alții. Astfel de servicii sunt o normalitate pentru o țară europeană, pentru o comunitate construită pe respect și sprijin reciproc. Condițiile create vor fi complexe și la standarde înalte, pentru a oferi cele mai bune șanse de recuperare. În plus, facem viața mai ușoară și pentru părinții acestor copii”, a afirmat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Capacitatea noului centru de recuperare va fi de 300 de copii și adolescenți cu deficiențe, cu vârsta între 3 luni și 18 ani. Suprafață construită desfășurată estimată a noului centru este de 3200 m2, pe patru nivele – demisol, parter, etaj și mansardă. Investiția este propusă a se realiza în Timișoara, pe str. Cornelia Sălceanu nr. 11, pe un teren cu o suprafață de 2360 m2.

Serviciul de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic a fost achiziționat, prin licitație, cu suma de 195.000 de lei, plus TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.