Cotele râurilor din Timiş şi Caraş-Severin, în creștere. Vezi zonele cu risc...

Cotele râurilor din Timiş şi Caraş-Severin, în creștere. Vezi zonele cu risc crescut de inundații

0
DISTRIBUIȚI

Specialiştii de la Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) monitorizează permanent cotele râurilor din Timiş şi formaţia de intervenţie este pregătită să intervină, dacă situaţia o va cere. În acest moment cotele râurilor în zona înaltă a Banatului, mai ales, sunt în creştere, fiind în vigoare, până la ora 18.00, pentru unele ape fiind semnalate depăşiri ale cotelor de inundaţii.

La această oră, cele mai importante depășiri ale cotelor de apărare se înregistrează pe râul Sașa, afluent al râului Bega, la stația hidrometrică (s.h.) Poieni, unde cota este de 112 cm (CP + 12 cm), pe râul Nădag, afluent al Timișului, la  s.h.


Nădrag, unde cota este de 14 cm (CI +14 cm) și pe râul Bistra, afluent al Timișului, la s.h. Obreja, unde cota este de 226 cm (F II + 76 cm), pe râul Sebeș, afluent al Timișului, la s.h.Turnu Ruieni unde cota este 334 (CI +14 cm), pe râul Rusca, afluent al Bistrei, la s.h. Voislova 238 (CI + 38 cm). Se mai înregistrează depășiri ale cotelor de atenție pe râurile Bega și afluenții săi Gladna și Hăuzeasca din județul Timiș și pe afluenții Timișului din județul Caraș-Severin: Goleț, Bistra. De asemenea, afluentul Bârzavei din județul Caraș-Severin, Valea Mare, are cota de atenție depășită. Din păcate, pe râurile amintite, la această oră tendința este de creștere, cu excepția râului Goleț care stagnează și râul Hăuzeasca care este în scădere. În unele zone a fost decretat cod roșu de inundații.

Specialiştii de la ABA monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă, iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.