Cum rămâi uman în mediul urban? Mix de artă vizuală și muzică,...

Cum rămâi uman în mediul urban? Mix de artă vizuală și muzică, la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Sub genericul „Urban Cultur Identity – Art infused streetwear expo“, organizatorii evenimentelor The Session Room au pus la cale un spectacol complex, care va avea loc vineri, 31 mai, de la ora 21.00, la D’arc.

„Ce au în comun orașul, arta și identitatea? Umanitatea – cea care a clădit habitatul uman, care simte și creează artă, care are nevoia de a-și exprima identitatea. Am modelat orașul, iar el la rândul lui ne-am modelat pe noi și așa s-a născut cultura urbană în toate formele ei – muzica, arta vizuală, sporturile urbane și stilul urban. Atelier22TM și Uman Shop au făcut echipă pentru a-ți aduce un event înfipt în cultura urbană, un mix de muzică și artă vizuală. În TheSessionRoom urechile și tălpile îți vor fi gâdilate de un mechanical-organic sound în live dj set-ul Nopame. Și ca să completeze ‘tabloul’ unei muzici specifice ‘omului de la oraș’, ni se alatură Ulises și Punu“, au transmis organizatorii.

„Am invitat trei artiști vizuali bazați în TM, cu care te-ai mai întâlnit la Expo22, să încerce să răspundă la întrebarea ‘Cum rămâi uman în mediul urban? Lucrările cu răspunsurile lor le-am adunat, multiplicat și le pregătim să-ți dea un refresh dress code-ului urban cu o ediție limitată de artwear. Fiindcă a trăi experiența artistică nu presupune a învăța ceva nou, ci mai degrabă ne ajută să descoperim ceva în interior cu care dintr-o dată rezonăm și ne dă super-puterea să ne înțelegem mai bine identitatea, vrem ca arta să fie accesibilă și strada galerie de artă“, mai spun organizatorii acestui eveniment.

Şerban Ionuţ-Eugen este un artist care s-a metamorfozat în practica sa de la sculptor, la grafician și tattoo artist, și care și care „ își/ne reamintește că a fi uman înseamnă să te adaptezi“.


Zânele Mimiene (aparținând artistei Mimi Ciora) se învârt în Imaginarium – același loc unde s-au născut și ideile care au construit orasul – între un steam punk nișat, grafic, cu trimiteri la noile icoane din sfera horror goth și pop culture, cu tatuaje neo-primitiviste și realist-simbolice în stilul Balkan South. Alex Baciu invită să căutăm o nouă perspectivă de a vedea impactul mediului urban aspura naturii și să înțelegem mai bine dacă suntem în direcția potrivită.

Amprenta artei Baciene asupra urbei noastre e notabilă: „Îmi place zona street art-ului – ea este cea mai expusă, are un impact cu o dimensiune diferită de cum ne-am gândi noi. Este un fenomen prezent la nivel mondial pe care și noi l-am adoptat într-un mod destul de coerent de ceva ani încoace. Rădăcinile lui sunt clar din subculturile anilor 70 și are o evoluție ramificată până în zilele noastre. Pornește defapt cu un dialog, de multe ori îmi place să îi spun un trialog – o comunicare între artiști, oameni care vor să spună ceva, urmând să apară efectul unui triunghi informațional în care spectatorul – omul de rând devine martor la comunicarea urbană. Mediul urban devine un ziar local care se poate transforma într-unul internațional în zilele noastre, prin inserarea de mesaje, imagini, care duc la generarea altora și formează un întreg ciclu informațional”, a spus artistul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.