Cum se lupta, în 2015, neștiutorul de astăzi Robu pentru ”investitorii” din...

Cum se lupta, în 2015, neștiutorul de astăzi Robu pentru ”investitorii” din operațiunea Urseni

6
DISTRIBUIȚI

Când PRESSALERT.ro a dezvăluit culisele operațiunii Urseni, care a dus la dispariția dubioasă a aproape cinci hectare de teren din patrimoniul Horticultura SA și emiterea pe bandă rulantă a unor PUZ-uri în care legea a fost încălcată grosolan, doi dintre cei care au avut un rol cheie în acele momente, primarul Timișoarei Nicolae Robu și arhitectul șef de atunci, Ciprian Cădariu, au fost loviți de amnezie, susținând că nu își mai aduc aminte prea multe. Edilul a susținut că va cere informații despre ce s-a întâmplat în zona Urseni și le va face publice.

Documentele publice legate de adoptarea acestor PUZ-uri scot la iveală faptul că amnezicii de astăzi au fost, la vremea respectivă, unii dintre cei mai înfierbântați susținători. Vă reamintim faptul că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că două dintre planurile urbanistice zonale, cele întocmite după ce parcelele au fost ”rupte” din averea societății Consiliului Local Timișoara, au fost întocmite de firma AC Tectura SRL, unde Cădariu a fost acționar până a devenit funcționar public.

La dezbaterea publică din 13 noiembrie 2014, organizată pentru PUZ-ul firmei Gateway Construction SRL, Ciprian Cădariu a fost cel care a prezentat proiectul și a încercat să-i convingă pe locatarii nemulțumiți de pe Calea Urseni că totul este în regulă.


Deși terenurile respective au fost obținute print-un supliment de certificat de moștenitor, Cădariu a susținut ”acești oameni au umblat în instanțe zeci de ani, unii dintre ei, ca să-și obțină dreptatea”. Când dezbaterile s-au încins pe tema spațiilor verzi și oamenii au întrebat de ce nu s-a realizat un plan urbanistic zonal pentru tot cvartalul de 25 de hectare, arhitectul șef a venit cu un răspuns halucinant: ”a fost una dintre rugămințile celor care au redobândit aceste terenuri pentru că nu au avut banii necesari pentru a face succesiunea la toate aceste terenuri care le au, cele 25 ha, au făcut doar pe două parcele, care le-au vândut, restul urmând să se facă succesiunea”. Întrebat de schimburile de terenuri pentru zonele verzi, Cădariu a recunoscut încă de atunci că ”la ritmul care este acuma, cred că va mai trece timp”, dar cu toate acestea a susținut această manevră de ”teleportare” fără a invoca vreo bază reală, ci doar discuțiile dintre moștenitori.

Când s-a dezbătut în plenul Consiliului Local Timișoara, PUZ-ul pentru Calea Urseni nr.36, în 7 aprilie 2015, primarul Nicolae Robu a susținut că ”noi ne alungăm investitorii și nu mă refer la aceștia care vor să investească aici, dar dacă se duce vestea că în Timișoara ca să poți face o investiție durează așa de mult timp și mereu sunt contre de toate felurile, atunci bineînțeles că Timișoara nu va mai fi orașul atractiv care este”. Vă reamintim că în timpul investigației am, dezvăluit că ”investitorii”, care au solicitat aprobarea PUZ-ului, au fost doar niște ”pioni”, aceștia vânzând terenurile către alte firme, unele dintre ele ajungând la SC Crilin SRL, a liderului interlop Alin Gherman. Aceasta a construit jumătate dintr-un duplex în care s-a mutat Ioan Nasleu, omul de încredere și partenerul de concediu al primarului Nicolae Robu în această iarnă.

6 COMENTARII

 1. Da, cam asta e logica lui Robu, să ajutăm investitorii imobiliari, să construiască oriunde, oricât si oricum, ca lui nu are ce sa i se întâmple. Il pomenim pe Ciuhandu, dar Robu il depășește oricum la golaniile si mismasurile făcute cu arhitecții șefi din subordine!!!
  Nu contează ce prevede un PUZ, ROBU si interesele lui stabilesc regulile pe terenurile orașului.
  UN NENOROCIT DE OM!

 2. Te uiti la fața lui, zici ca e retard, dar e șmecher se pare. Acumulează acumulează..Un fel de Mazăre Banatean. După el…potopul….
  Chiar nimeni nu vede ce se întâmpla în direcția de urbanism, ce cloaca de spagari este?

 3. Pe Mazăre l-au condamnat și l-au adus din Madagascar. Lui Robu și Ciuhandu nu le face nimeni nimic. Oare de ce? Toți 3 cred că au făcut la fel cu imobilele statului(plaje, case, pepiniere sau zone verzi), le- au înstrăinat ilegal și apoi și-au bătut joc de interesele Timișorenilor, tot ilegal, imoral și iresponsabil. Constanța și Timișoara sunt în aceeași țară.

 4. Ce spunea arhitectul șef Cădariu în 2014 se leagă de faptul că Primăria a dat Avizul de oportunitate din 2013 și la cererea unor morți pe cele 25 ha (ilegal). Incredibil de ticălos față de cei care locuiesc în orașul ăsta și totuși nu destul de ticălos pentru ce așteptau șefii lui de la el. Ulterior a fost schimbat cu Ciurariu care a spus protestatarilor să fie mulțumiți că e criză și nu le fac blocuri de 10 etaje.

 5. După Robu sunt contre dacă i se cere să respecte legea! Sunt parcele în Timişoara pe care nu mai creşte un fir de iarbă. Aţi aprobat să se betoneze tot. Unii au în curte stâlpii de înaltă tensiune(pe Musicescu de exemplu). Asta e legal? Asta e dezvoltare? La Horticultură nu sunt parcuri, grădiniţe, nimic. Cum o să trăiască oamenii acolo? Aţi aglomerat Calea Urseni şi Ciarda, unde acum sunt cozi de maşini mai tot timpul. Să-ţi fie ruşine ţie, urbanismului tău şi tuturor care au profitat de crearea acestei situaţii care nenoroceşte vecinii timişoreni!

 6. E un haos acolo. Mahalale de mileniul trei. Ce investitori ???
  Ăia au vândut mai SCUMP TERENURILE CĂ AVEAU PUZ DE CONSTRUCȚII ÎN LOC DE SPAȚIU VERDE, PRIMIT DE LA PRIMĂRIE. Mari investitori? Minciuni ale Primăriei pentru care Urbanismul, Robu și consilierii locali, partidele au fost, probabil ,,recompensați”. De ce nu verifică nimeni aceste aspecte ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.