Dacian Cioloș, atac direct la Klaus Iohannis: „Dacă nominalizezi în fruntea Guvernului...

Dacian Cioloș, atac direct la Klaus Iohannis: „Dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate marionetele unuia ca Dragnea, trebuie să-ți asumi responsabilitatea” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Fostul premier Dacian Cioloș, liderul Alianței 2020 USR-PLUS, a lansat, astăzi, la Timișoara, un atac direct la adresa lui Klaus Iohannis. Astfel, Cioloș a precizat că președintele României ar trebui să-și asume responsabilitatea atunci când nominalizează în fruntea Guvernului „toate marionetele” lui Liviu Dragnea.

„Cred că viitoarea Constituție a României trebuie să precizeze foarte clar o responsabilizare a guvernării. Președintele și Guvernul trebuie să lucreze împreună, dar pentru asta președintele țării trebuie să-și asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate marionetele unuia ca Dragnea, tu ca președinte trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru nominalizare”, a precizat Dacian Cioloș, în timpul discursului său.

De asemenea, fostul premier a afirmat că trebuie create și mecanismele necesare pentru dizolvarea Parlamentului atunci când este cazul.

„Vom crea și mecanismele necesare dizolvării Parlamentului atunci când e cazul. Parlamentarii sunt oamenii care trebuie să reprezinte esența democrației și nu trebuie să se mai ascundă în spatele imunității și al lipsei de proceduri. Crede Parlamentul la un moment dat că președintele a greșit și trebuie suspendat? Bine. Dar dacă pierd referendumul, acești oameni din Parlament care au suspendat președintele trebuie să respecte voința poporului și să pleci ei acasă, pentru că dacă parlamentarii vor ști că există acest risc și pentru ei, dacă vor ști că pleacă acasă dacă-l suspendă gratuit pe președinte, atunci nici președintele nu ar mai putea spune că nu a avut ce face. Președintele ar fi responsabil inclusiv pentru premierul pe care l-a nominalizat și implicit pentru guvernarea pe care astfel o girează”, a adăugat Dacian Cioloș.

Totodată, liderul Alianței 2020 USR-PLUS a mai precizat că trăim într-un sistem în care nu pot fie declanșate alegeri anticipate, astfel că „pur și simplu ne trezim că în fruntea Guvernului ajunge oricine și nu ai cum să-l dai jos dacă o gașcă de oameni nu vrea asta. Vom schimba și aceste prevederi. Vrem un președinte implicat și responsabil, un Parlament care să răspundă voinței poporului și un Guvern profesionist”.

Lansarea candidaților Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile europarlamentare din data de 26 mai a avut loc la Sala Olimpia. O parte dintre simpatizanții celor două partide au venit îmbrăcați în tricouri cu mesaje „Fără hoție ajungem departe”. Atât în deschiderea evenimentului, cât și la final, cei prezenți au avut parte de un concert al trupei Omul cu Șobolani. Majoritatea celor care au susținut discursuri au amintit despre Revoluția din Decembrie din 1989, care a pornit la Timișoara, și au atacat PSD pentru faptul că ne vrea o țară săracă, printre altele.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.