Deputat de Timiș despre Muzeul Revoluției: Este important ca în anul acesta,...

Deputat de Timiș despre Muzeul Revoluției: Este important ca în anul acesta, la 30 ani de la evenimentele din Decembrie 1989, să fie demarat acest proiect

1
DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean este încântat că Muzeul Revoluției, un subiect despre care parlamentarul vorbește încă din anul 2012, va fi, în sfârșit, realizat la Timișoara. Liberalul a precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că este important ca acest obiectiv să fie construit în capitala Banatului, pentru că reprezintă o modalitate de comemorare a evenimentelor petrecute în urmă cu 30 de ani.

„Muzeul Revoluției este un subiect despre care vorbesc de șapte ani. Este imperativ pentru România, și nu vorbim aici doar de Timișoara, pentru că atunci când mergi în afara țării, oamenii știu despre Revoluția din România și despre câteva personalități, majoritatea din lumea sportului, și cam aici se oprește lista de cunoștințe. Cert este că acest muzeu nu trebuie să reprezinte doar o cinstire a eroilor și o comemorare a acelui eveniment, ci trebuie să reprezinte un bastion al libertății și democrației, trebuie să reprezinte pentru generațiile de acum și pentru cele care vor veni după un loc în care aceștia să înțeleagă ce înseamnă prețul libertății și ce înseamnă să te bucuri de tot ceea ce înseamnă să te bucuri într-o țară care are o democrație consolidată. Sunt șapte ani de când am lansat această idee, din campania din 2012. Atunci s-au obținut banii pentru realizarea acestui muzeu sau, mă rog, o parte din bani, că s-ar putea să coste mai mult decât cele trei milioane de euro pe care le-a alocat Ministerul Culturii.


Din păcate, clădirea nu a fost transferată decât în săptămânile care au trecut de la Ministerul Apărării la Ministerul Culturii, în așa fel încât să se poată realiza acest spațiu muzeal”, a declarat Ben Oni Ardelean.

De asemenea, deputatul PNL a precizat că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu experți în domeniu, Muzeul Revoluției din Timișoara va fi unul inedit, care va conține prezentări video din timpul eveimentelor petrecute în Decembrie 1989, fotografii sau holograme.

„Din toate consultările pe care le-am avut cu experți în domeniu, este vorba de un muzeu multimediatic cu prezentări, holograme, poze, foarte multă media, în care să se poată realiza un sentiment a ceea ce a fost la Revoluție, spiritul acela de libertate care a dominat momentul acela al Revoluției și pe care nu-l poți realiza decât cu ceea ce ai ca și prezentări și video luate din acest moment, care există. Și pe această cale cred că toți cei care pot contribui cu astfel de materiale, acestea sunt binevenite și absolut necesare pentru realizarea acestui spațiu muzeal”, a declarat Ben Oni Ardelean.

Parlamentarul de Timiș a mai afirmat că este important ca proiectul Muzeul Revoluției să fie demarat în acest an, pentru că acum se împlinesc 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989.

„Va exista o consultare publică pe această temă, vor exista probabil diverse întâlniri în care se va analiza cum trebuie să fie acest muzeu. Însă cred că este important ca în anul acesta, la 30 ani de la Revoluție, să fie demarat acest proiect. Ceea ce îmi doresc, deși bineînțeles știm foarte bine că sunt licitații publice, sunt tot felul de demersuri care trebuie făcute procedural, să fie totul legal, ceea ce îmi doresc este ca acest muzeu să fie gata pentru momentul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, în 2021. Nu este imposibil, deși este destul de complicat”, a adăugat Ben Oni Ardelean.

Deputatul PNL și-ar dori ca și o parte din Memorialul Revoluției să fie inclusă în noul muzeu care va fi realizat la Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Numai în campania electorală va aduceți aminte de muzee, infrastructura, oameni sărmani, societatea degradanta pe care o administrați politic, fermieri, etc. Cine va mai crede???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.