Embargo Fest, noutăți înainte de start: concert Luna Amară și Les Nuages,...

Embargo Fest, noutăți înainte de start: concert Luna Amară și Les Nuages, plus proiectul intercultural Remix ID

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a doua ediție a Embargo Fest, eveniment care se va desfășura în perioada 16 – 19 mai la Dudeștii Vechi în județul Timiș, e gata de start. În cadrul acestui festival vor evolua în fața publicului peste 50 de artiști din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria, iar alături de concerte, vor exista o sumedenie de activități: zboruri ancorate cu balonul, proiecţii de film, spectacolele de teatru pentru copii şi adulţi, ateliere de circ, dezbateri pe teme ecologice, parc de distracţii, târg de produse bio și alte activări ale sponsorilor și a partenerilor.

Remix ID, un proiect intercultural care și-a propus să creeze un mozaic artistic de muzică și imagine, în care sensurile străvechi ale comunităților etnice din Banatul rural se întâlnesc cu lumea puternic tehnologizată din mediul urban, va participa în zilele de 17 și 18 mai la Embargo Fest 2019. Echipa Remix ID va lua parte la festivalul care se desfășoară la Dudeștii Vechi, unde vor participa artiști sârbi, bulgari, maghiari și români. Prin intermediul unei instalații de muzică, sunet, voce și imagine, produsă de artiștii Meta Spațiu – Video: Josepha Blanchet; instalație lasere: Alex Halka; Mix: DJ Newgotti, Remix ID documenteză ritualurile, porturile și tradițiile comunităților minoritare din Banat: domnul Fodor – șvab din Recaș, care recuperează imnuri bisericești uitate și compune altele noi; Frau Emma din Gottlob – imagine reprezentativă a bogăției culturale a nemților din Banat; domnul preot Ciobotin, sârb din Gelu, comunitate care mai supraviețuiește astăzi doar prin cei puțin peste 120 de membri (din altădată peste 1200 de reprezentanți) și care se străduiește să păstorească memoria acelor locuri reprezentative pentru multiculturalismul local; Iavorka Iorgovan, tot din Gelu, care gătește sârbește și colecționează proverbe și zicători vechi și aproape uitate.

O altă noutate este concertul susținut de Luna Amară și Les Nuages. „Credem cu tărie în fapul că noi, promotorii muzicii în Banat, ar trebui să ne susținem reciproc și nu să concurăm unii cu ceilalți. Și pentru că în weekend-ul ce urmează, la Dudeștii Vechi are loc Embargo Fest, noi, cei de la The Village/ Electroruga de Buzad 2019 ne-am gândit că este cel mai bun moment să arătăm că se poate.


Astfel, am decis să mutăm sesiunea acustică Acoustic Village – Luna Amară & Les Nuages de la Buzad la Dudești și să aducem unitate, în loc de a împărți publicul! Vă invităm să nu ratați un acustic special și, în plus, să vă bucurați de programul fain pregătit de echipa Embargo la Dudești. Concertul Luna Amară & Les Nuages va avea loc sâmbătă, 18 mai, la Green Stage, de la ora 24.00 înaintea concertului Implant Pentru Refuz“, au anunțat organizatorii evenimentului.

Joi, 16 mai pe scenele Embargo Fest vor fi prezenți New Quartet (Serbia), RUA, Vizi, Sarmalele Reci, Monokrom, Zbogom Brus Li (Serbia), DJ WestMan, Midi Portal, Kova, Modul Și Petra Mayer (Ungaria). Vineri la festival vor evolua Maryliss & Cover Up, Pragu de Sus, Timpuri Noi, Subcarpați, Axis, Oratnitza(Bulgaria), Zoltan Varga (Vinilorama), MCX Woodie, Omul Tzuc, Ivan Popa (Bulgaria), Punu și Midi Portal iar sâmbătă The Skywalkers, The Road Band, Phaser, Șuie Paparude, Allover, The C ase, Luna Amară, Implant pentru Refuz, Bogdan Puriș & Zoltan Varga (Vinilorama), MCX Woodie, Andrei Puiu, Alex Halca, Ilija Djokovic (Serbia) și Midi Portal. În ultima zi a manifestării, pe scene vor urca Kanizsa Csilaggaj (Ungaria), Teo Band, Țapinarii, Alen Islamovici (Croația), Grave For Sale, Methadone Skies, DJ Bitson, Flo, Mega Dillah, Razy, Kuky și Midi Portal.

Abonamentele pentru Embargo Fest se pot achiziţiona de pe www.embargofest.com, prețul acestora fiind de 50 lei (pentru două zile), 75 lei (abonament valabil pentru trei zile) și 100 lei (abonament valabil pentru toată perioada desfășurării evenimentului). Biletele valabile pentru o singură zi vor putea fi achiziţionate doar la intrarea în festival, la prețul de 30 de lei. Persoanele cu dizabilități vor avea acces gratuit, la fel și copiii sub 12 ani și persoanele peste 65 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.