Evenimentul Art Encounters, desfășurat la Timișoara sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Evenimentul Art Encounters, desfășurat la Timișoara sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

0
DISTRIBUIȚI
art encounters
Foto: Virgil Simonescu

Art Encounters, cel mai relevant eveniment din țară dedicat artei contemporane, se va desfășura la Timișoara în această toamnă sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Astăzi, la sediul Primăriei Timișoara, bienalei Art Encounters 2019 i-a fost acordat Înaltul Patronaj.

„Prin dialogul constant între artişti şi public, între arta contemporană românească și scena internațională, Art Encounters se alătură și cu cea de-a treia ediție unei serii de evenimente de importanță culturală majoră din România, precum Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sau Astra Film Festival, evenimente care s-au desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României”, a informat Fundația Art Encounters.

La eveniment a participat astăzi și Sergiu Nistor, consilier prezidențial la Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, care a precizat că „bienala prilejuiește o experiență educațională, o experiență a dialogului, a creativității și acestea sunt o doar o parte dintre motivele pentru care președintele a hotărât, pentru a doua oară, acordarea Înaltului său Patronaj Bienalei Art Encounters”.

„Pentru a doua oară consecutiv, Bienala Art Encounters se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, fiind recunoscută astfel ca un eveniment ambițios și important pentru scena culturală din România.


Acest lucru este semnificativ nu doar prin privilegiul de a ne alătura unor inițiative pentru care avem un mare respect, ci și prin mesajul public pe care îl formulează, confirmând rolul artei contemporane, alături de teatru, muzică și literatură, în procesul cunoașterii și al reflecției critice despre lumea actuală”, a declarat Diana Marincu, directorul artistic al Fundației Art Encounters.

De asemenea, președintele Fundației Art Encounters, Ovidiu Șandor, a afirmat că „e important pentru arta contemporană românească să primească această recunoaștere din partea Președintelui României și ne bucurăm că Bienala Art Encounters este unul dintre evenimentele care beneficiază de acest titlu”.

Deschiderea oficială a Bienalei Art Encounters va avea loc în 20 septembrie. Cea de-a treia ediție a evenimentului se va desfășura în perioada 20 septembrie – 27 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.