Expoziție de fotografie la Timișoara: Momente din Epoca de Aur

Expoziție de fotografie la Timișoara: Momente din Epoca de Aur

0
DISTRIBUIȚI

Joi 9 mai, de la ora 18, în grădina Scârț Loc Lejer va avea loc vernisajul expoziției Momente din Epoca de Aur, o expoziție de fotografie realizată de Annika Sandor.

„Un an de zile am călătorit în timp, m-am întors în așa zisa epoca de aur a României, ca să descopăr ce a însemnat viața de zi cu zi in acea perioadă. Cotidianul întotdeauna m-a fascinat prin simplitatea și onestitatea sa, iar curiozitatea mea pentru istoria cotidiana a României a fost stârnită când am venit în țară acum douăzeci de ani, auzind relatări despre greutățile vieții din epoca ceaușistă. Dorința mea de a înțelege societatea în care trăiesc s-a materializat într-o expoziție de fotografie, «Momente din epoca de aur», primul meu proiect fotografic.


Prin generozitatea celor de la Muzeului Consumatorului Comunist din Timișoara, am avut la dispoziție obiecte tipice pentru perioada respectivă. Cu aceste obiecte banale, dar cu personalitate, am putut crea imagini care povestesc despre un adevăr complex si o istorie aproape ireală. Intenția a fost sa recreez, vizual, niște momente din acele timpuri stârnind senzația ca tocmai a plecat cineva din încăpere, lăsând obiectele sa vorbească de la sine. Acum, vă invit sa călătorim împreuna in recenta istorie a țării, în viața de zi cu zi trăită chiar de voi sau de părinți și de bunici. Poate ezitați…«de ce sa retrăim un trecut cu cozi la lapte si program de apa caldă? Nu a fost suficient cât a durat?» Ba da, dar asta nu înseamnă ca se poate uita, face parte din cine sunteți, ca indivizi, dar și ca popor. Prin fotografiile mele, va ofer o perspectivă proprie asupra unui trecut dificil, un omagiu pentru strategiile voastre de supraviețuire, poate chiar un fel de «terapie» vizuală. Și, cei care nu ați făcut temele la lumina lămpii de ulei, va provoc sa va imaginați măcar pentru un moment, în epoca comunistă, ca să vă dați seama cum arăta viața în Romania nu cu mult timp în urma și prin ce schimbări revoluționare a trecut societatea în care trăiți“, a spus autoarea acestei expoziții, care va putea fi vizitată în perioada 9 mai – 9 noiembrie la Scârț Loc Lejer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.