Expoziție în tandem cu doi dintre cei mai apreciați artiști timișoreni contemporani

Expoziție în tandem cu doi dintre cei mai apreciați artiști timișoreni contemporani

0
DISTRIBUIȚI

Galeria de artă a Fundaţiei Interart TRIADE va găzdui din 25 mai până în 8 iunie expoziţia de pictură „Venezia”, semnată de Constantin Flondor  şi Sorin Scurtulescu, doi preţuiţi artişti timişoreni al căror „dialog” a început în urmă cu 22 de ani, pe când Sorin Scurtulescu era elevul maestrului Flondor, şi care a marcat mulţi ani de prietenie şi colaborare.

Constantin Flondor, unul dintre cei mai apreciaţi pictori contemporani din Timişoara, cofondator al celebrului grup experimental „Sigma”, care şi-a propus să cunceapă un nou sistem pedagogic prin interacţiunea mai multor discipline, a fost decorat în acest an cu Ordinul „Pentru Merit” în grad de Cavaler, ca o recunoaştere şi apreciere a prestigioasei sale cariere, şi deopotrivă pentru talentul şi dăruirea prin care a promovat şcoala românească de pictură.


Fostul său elev şi discipol, Sorin Scurtulescu, a avut până în prezent 15 expoziţii personale, 45 de expoziţii de grup şi 33 de expoziţii alături de grupul „Noima”, fiind unul din artiştii fondatori ai acestuia în anul 2003, alături de alţi elevi ai lui Constantin Flondor. Din anul 2015, Sorin Scurtulescu este reprezentat de galeria vieneză „12-14 Contemporary” şi de proiectul „Schleifmühlgasse 12-14”.

Expoziţia este dedicată prozatoarei din generaţia optzecistă şi a fondatoarei galeriei de artă contemporană „Galleria 28”, Marie-Jeanne Jutea Bădescu, care s-a stins din viaţă luna trecută. Curatorul expoziţiei este poetul şi istoricul de artă american Alan Jones, iar vernisajul va avea loc în 25 mai, ora 19.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.