Fascinația spiralei, într-o inedită expoziție la Timișoara. Când vă puteți întâlni cu...

Fascinația spiralei, într-o inedită expoziție la Timișoara. Când vă puteți întâlni cu artistul

0
DISTRIBUIȚI

O nouă expoziţie găzduită de Casa Artelor ajunge în faţa publicului joi, 16 mai, în galeria Pygmalion, unde va putea fi văzută timp de trei săptămâni, un demers plastic al artistului Camil Mihăescu, numit „Revelatio – Fluxurile spiralei”.

Curatorul expoziţiei, Maria Orosan-Telea, remarcă modul în care tema spiralei a pătruns în creaţia lui Camil Mihăescu, în urma preocupărilor sale spirituale şi a lecturilor unor opere aparţinând lui Marcus Aurelius, René Guénon, Frithjof Schuon sau André Scrima, care l-au ajutat să-şi alcătuiască un sistem de gândire personal, aflat la baza demersului său artistic. Imaginea spiralei, întâlnită în diverse forme naturale, a fost o provocare pentru Camil Mihăescu să se angajeze, prin Revelatio, într-un discurs asupra pătrunderii esenţei lucrurilor.


„O face din poziţia artistului infuzat cu teorii care depăşesc limita cunoaşterii raţionale. Valorifică, astfel, potenţialul vizual al unei tipologii formale abundent folosite în istoria artei, dar care nu şi-a epuizat încă resursele şi proiectează asupra acestui simbol propriile metode de explorare ale lumii înconjurătoare. Pentru artist, spirala este o formă dinamică şi deschisă, care ilustrează ideea de evoluţie şi transformare, de parcurgere a unui drum ciclic, dar în acelaşi timp ascensional” este o succintă apreciere a expoziţiei de către curatorul său.

Vernisajul va avea loc joi, 16 mai, de la ora 18.00, Maria Orosan-Telea şi Marcel Tolcea fiind cei care îl vor prezenta atât pe artist cât şi creaţiile sale. Acesta va fi prezent în galeria Pygmalion şi în seara zilei de 18 mai, înte orele 20.00 şi 22.00, în cadrul evenimentului-maraton „Cât ne ţine cultura”, care se va desfăşura între 17 şi 19 mai. Tot cu acest prilej, iubitorii de arte vor putea urmări pe ecranul din vitrina Café Klapka, un proiect video intitulat „Concept-linie-compoziţie” – parcurs creativ, ansamblu şi detaliu în demersul artistic care structurează expoziţia „Revelatio – fluxurile spiralei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.