Fostul premier Victor Ponta, întâlnire cu mai mulți primari din Timiș. Cum...

Fostul premier Victor Ponta, întâlnire cu mai mulți primari din Timiș. Cum ar putea fi ajutați să acceseze mai ușor fonduri europene

0
DISTRIBUIȚI

Fostul premier Victor Ponta se află, astăzi, la Timișoara, iar în timpul vizitei a ales să se întâlnească și cu cei 30 de primari din județul Timiș, de la mai multe partide, care s-au reunit în cadrul GRAL.

Astfel, liderul Pro România a precizat că le-a prezentat edililor un proiect prin care aceștia ar putea accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților.

„Ne-am întâlnit cu mai mulți primari din județ, cu toți cei care sunt grupați în GRAL, primari de la diverse partide, și am întrebat în mod direct despre un proiect pe care vrem să-l promovăm.


Și anume, începând cu următorul exercițiu financiar, 2021 – 2028, propunerea de buget este deja făcută de doamna Crețu, pentru Comisia Europeană, sigur sperăm să treacă și să avem mai mulți bani. Dar ce e important este să trecem la ceea ce se întâmplă în alte țări, și anume autoritățile de management să fie la nivelul regional, să nu mai trebuiască toți primarii toată ziua să meargă la București cu teancul de hârtii, să aștepte la Ministerul Dezvoltării dacă secretarul de stat de la Teleorman sau cine mai e pe acolo e de acord să le semneze. Toți mi-au spus că este o idee bună, se practică la nivel european și cred că mult mai ușor o să rezolvi problemele regiunii de aici, dacă le discuți la nivelul ADR-ului cu cei patru președinți de consilii județene, decât dacă toată ziua de urci în mașină, în avion cu dosarele la sub braț și te duci la București pentru semnături. Este un proiect Pro România, care este sprijinit și dorit de către autoritățile locale”, a afirmat Victor Ponta.

De asemenea, liderul Pro România a precizat că partidul a făcut o campanie electorală civilizată și decentă și că „nu am huiduit pe nimeni, nu ne-a huiduit nimeni”. Potrivit lui Victor Ponta, toate secțiile de votare din județul Timiș sunt acoperite de observatori din cadrul partidului.

„Sunt încrezător că Pro România va obține un scor cu două cifre, peste zece. Sper și cred că vor fi alături de noi oameni care mi-au spus foarte des suntem mulțumiți de ceea ce ai făcut în zona economică ca premier, de reducerea TVA, de Codul Fiscal, dar nu te votăm că ești pesedist și noi nu votăm pesediști. Și acum îi anunț pe acei oameni că nu ne întoarcem la PSD, nu am plecat de la PSD ca să ne întoarcem acolo, chiar dacă pleacă Dragnea”, a declarat Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.