Horia Colibășanu se întoarce acasă din Himalaya fără a deschide o rută...

Horia Colibășanu se întoarce acasă din Himalaya fără a deschide o rută nouă spre vârful Dhaulagiri

0
DISTRIBUIȚI

horia colibasanu

Vești proaste aduse de Horia Colibășanu. Alpinistul timișorean a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că se pregătește să se întoarcă acasă din munții Himalaya.


Asta după ce Horia Colibășanu, alături de cei doi alpiniști cu care a plecat în expediție, nu au avut succes cu ultima încercare de a urca spre vârful Dhaulagiri (8.167 metri), pe care și-au propus să deschisă o rută nouă.

„Vânt puternic pe creastă și nicio prognoză bună pentru urcarea pe vârf. Horia, Marius și Peter nu au avut succes cu ultima încercare de a urca spre vârf. După tot efortul lor și cu o vreme nefavorabilă planurilor de ascensiune, au decis să revină în tabăra de bază și să planifice întoarcerea acasă”, a anunțat Horia Colibășanu, pe Facebook.

Timișoreanul a făcut echipă anul acesta cu Marius Gane, 51 de ani, sportiv român de performanță și alpinist de mare altitudine, și de Peter Hámor, 53 de ani, alpinistul slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya. Cei trei sportivi au avut o ascensiune fără oxigen suplimentar și fără ajutorul șerpașilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.