Încă o săptămână de vreme instabilă. Care este prognoza meteorologilor

Încă o săptămână de vreme instabilă. Care este prognoza meteorologilor

0
DISTRIBUIȚI

Adminsitrația Națională de Meteorologie a emis o informare pentru perioada 30 mai, ora 10.00 – 3 iunie, ora 10.00, care anunță „manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată”.

„Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, joi (30 mai) îndeosebi în regiunile nordice, centrale și estice, apoi în majoritatea regiunilor.


Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp”, a transmis ANM.

De asemenea, începând de astăzi de la ora 12.00 și până mâine la ora 3.00 va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică pentru majoritatea regiunilor țării. „În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, Moldova, Transilvania, local în Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele de deal și de munte. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, mai spune comunicatul ANM.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.