Jumătate de secol de artă creată de Szakács Béla, în expoziție la...

Jumătate de secol de artă creată de Szakács Béla, în expoziție la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a Zilelor Maghiare Bănăţene Bănăţene, muzeul de artă Timişoara găzduieşte marţi, 14 mai, de la ora 18.00, vernisajul expoziţiei retrospective de sculptură a artistului timişorean Szakács Béla, care va cuprinde câteva zeci de lucrări din bronz, ceramică şi lemn, alături de desene şi schiţe realizate în ultima jumătate de veac, şi va fi vernisată de scriitorul Robert Şerban.

Fost profesor la Liceul de Arte şi la Facultatea de Arte Timişoara, Szakács Béla a fost unul din cei mai remarcabili pedagogi ai şcolii artistice bănăţene dar şi una artist care s-a impus în atenţia publicului cu numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în ţară cât şi în străinătate.


Opera sa a fost răsplătită cu numeroase premii şi aprecieri ale criticilor de artă, dar şi ale celor care au dorit să aibă lucrări pe care le-a semnat în colecţiile lor.

La cei 80 de ani trecuţi, Szakács Béla continuă să sculpteze şi să deseneze iar aprecierea de care se bucură lucrările sale este concretizată în noi expoziţii şi premii.

Expoziţia de la muzeul de artă va putea fi vizitată până în 6 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.