Klaus Iohannis, plimbare electorală prin centrul Timișoarei – de la „Jos Iohannis!”...

Klaus Iohannis, plimbare electorală prin centrul Timișoarei – de la „Jos Iohannis!” până la încurajările tineretului liberal FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-212479450">

Vizita la Timișoara a președintelui României, începută la Memorialul Revoluției și continuată la Universitatea de Vest, s-a încheiat în zona centrală a orașului.

Klaus Iohannis a vizitat Sinagoga din Cetate, unde a fost apostrofat de un timișorean care l-a huiduit și a strigat „Jos Iohannis!”. Bărbatul a fost legitimat de polițiști și personalul SPP, dar s-a făcut nevăzut înainte de a fi amendat de polițiștii locali în civil pentru deranjarea liniștii publice. De altfel, polițiștii locali în civili au reușit de câteva ori să incomodeze pe toată lumea în încercarea lor de a-l proteja pe primarul Robu, care l-a însoțit pe Iohannis pe parcursul plimbării. Pe tot parcursul zilei, președintele l-a numit pe Nicolae Robu „domnul primar general”, iar edilul-șef al Timișoarei i-a spus, la întâlnirea de la Memorialul Revoluției, că „întotdeauna îmi acordați o funcție mai mare decât cea pe care o am”.

Alaiul președintelui a plecat de la sinagogă, pe liniile de tramvai, spre Piața Libertății, iar apoi pe strada Vasile Alecsandri spre sediul PNL. Klaus Iohannis s-a oprit pentru a-i asculta pe „trubadurii” care cântă pe străzile din Cetate, ascultând, preț de câteva secunde, întâi un violonist, apoi un țambal. În Piața Unirii Klaus Iohannis a fost întâmpinat de un grup de aproximativ 200 de liberali, majoritatea tineri. Președintele a vorbit cu un timișorean despre „dosarul Revoluției”, spunând că „aștept de la Justiție să primim niște răspunsuri foarte clare”, iar apoi a mimat un dialog cu tinerii liberali adunați în piață.

În cele din urmă, Iohannis a ajuns la Muzeul de Artă, unde era programată o „întâlnire cu autoritățile locale din regiune”, însă a fost întâmpinat de câțiva membri PNL aflați în plină cursă electorală pentru alegerile europarlamentare, printre care Rareș Bogan sau Cristian Bușoi.

Vizita preşedintelui României mai include, la ora 17.00, participarea la festivitatea de aniversare a Colegiului Naţional „C. D. Loga”, iar programul se va încheia la ora 18.00, când are loc evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.