„La feminin”, expoziția care răstoarnă toate prejudecățile legate de rolul femeii în...

„La feminin”, expoziția care răstoarnă toate prejudecățile legate de rolul femeii în societatea românească

0
DISTRIBUIȚI

 

Luni, 6 mai, orele 18,  va avea loc vernisajul expoziției „La feminin” instalație multimedia interactivă, în spațiul expozițional din Bastionul Maria Theresia, alăturat Galeriei Calpe. Vernisajul va fi însoțit de un concert acustic de jazz, susținut de Ion Dorobanțu și Jais și de un cocktail oferit de organizatori, ca prilej de discuții ce gravitează în jurul temei.

Evenimentul este unul atipic în spațiul cultural timișorean, prin tematica abordată, dar și prin metoda de prezentare. Expoziția constă într-o construcție expozițională bazată pe poveștile a 12 femei de succes din sectorul cultural. Instalația, include fotografii, voce, muzică, video, obiecte personale, dar și efecte deosebite. Este un demers creativ care explorează ideea de opțiuni, probabilități și trasee profesionale diferite, bazate atât pe alegeri individuale cât și pe mediul socio cultural în care acestea s-au dezvoltat.

Instalația, bazată pe contrastul dintre fragilitate și forță puse în același context, propune o experiență imersivă și participativă, o călătorie prin traseele de până acum a 12 femei care pot fi descoperite din mai multe unghiuri, oferind nu numai experiența unei expoziții ci şi trăirea și vibrația unei lumi 100% feminine.


Vom descoperi femei precum: Lavinia Răducanu, Lavinia Urcan, Raluca și Oana de La Două Bufnițe, Simona Neumman, Diana Moza, Zita Moldovan sau Nicoleta Ghiță.

În cadrul expoziției, vizitatorul atinge, modifică, transformă, alege. Putem crea și recrea acest mic univers. Expresia „a te pune în papucii altcuiva” poate căpăta noi sensuri pe măsură ce instalația este parcursă, fiind construită site specific, pe forma labirintică a unei părți din Bastionul Theresia din Timișoara.

„Așadar, de ce «La feminin»?  Pentru că suntem conștienți de faptul că nu putem schimba lumea, dar împreună cu voi, putem deschide ochi. Și perspective. Iar puterea exemplului a fost întotdeauna o forță care a mișcat lucruri, care a mutat deseori axele punctelor de vedere și cu care s-a putut relaționa“, au transmis organizatorii.

Expoziția va rămâne deschisă pe perioada 6 -16 mai și poate fi vizitată, cu intrarea liberă, în intervalul orar 16.00 – 20.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.