„La feminin”, o lecție despre muncă și perseverență pentru copiii din Timișoara

„La feminin”, o lecție despre muncă și perseverență pentru copiii din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-8143171">

Expoziția „La feminin – instalație multimedia interactivă” este un eveniment atipic pentru mediul cultural timișorean prin tematica abordată, dar și prin metoda de prezentare. Expoziția constă într-o construcție expozițională bazată pe 12 poveștide succes a unor femei din sectorul cultural. Instalația, include fotografii, voce, muzică, video, obiecte personale, dar și efecte deosebite.

Expoziția include și o componentă educativă, prin tururi ghidate oferite de organizatori pentru copiii din școlile timișorene, dar și din centre de plasament din oraș și din județ. Tururile ghidate sunt însoțite de ateliere de lucru în care prin joc și muncă în echipă, copiii învață că în viață e important să muncești pentru a-ți îndeplini visurile. Pornind de la poveștile de viață ale femeilor reprezentate în cadrul expoziției, copiii descoperă că talentul sau faptul că te naști într-o familie bună nu sunt premise suficiente pentru reușită. E nevoie de studiu, muncă, dăruire și perseverență.

Astfel, prin demersul nostru, încercăm să demontăm prejudecăți transmise din generație în generație în societatea românească, precum: fetele și femeile trebuie să muncească mai mult, pilele sunt cheia reușitei, banii rezolvă orice problemă, munca este opțională.

Tururile sunt organizate împreună cu Asociația Sfera Timișoarei, reprezentată de Mirela Olariu Munteanu și cu Asociația Lindenfeld- programul Ajungem Mari, prin bunăvoința și implicarea a mai mult de 20 de voluntari.

Expoziția „La Feminin – instalație multimedia interactivă” este deschisă publicului până în data de 16 mai și poate fi vizitată între orele 16.00 – 20.00, la Bastion Theresia, spațiul expozițional alăturat Galeriei Calpe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.