Mesaj tăios pentru Klaus Iohannis: „Vă cerem să nu folosiți Revoluția Română...

Mesaj tăios pentru Klaus Iohannis: „Vă cerem să nu folosiți Revoluția Română în scopuri electorale” UPDATE Reacția președintelui

2
DISTRIBUIȚI
Foto: news.ro

Federația Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 – LORD 89 -, care reunește mai multe asociații din Timișoara, a transmis, astăzi, o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, care va efectua o vizită oficială în orașul de pe malurile Begăi.

”Urmare a comunicatului Dvs. intitulat 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului, cu respect ne adresăm Dvs., dle  Președinte al României,  Klaus Werner  Iohannis,  calitate pe care ați dobândit-o în urma alegerilor libere,  prin vot democratic al poporului român. În Decembrie 2019 se împlinesc 30 de ani de la Revoluția Română, 30 de ani în democrație a  poporului român, când comemorăm eroii cazuți în acel sângeros  Decembrie ’89, care cu jertfă și sacrificii supreme, au instaurat libertatea și democrația în România.(…)Domnule Președinte, vă cerem să nu folosiți Revoluția Română în scopuri electorale, Revoluția trebuie sa ramână  nepătată în memoria poporului român.


Domnule Președinte, nu aveți voie să schimbați istoria și semnificaţia momentelor care au redat libertatea şi demnitatea poporului român, istoria poporului român trebuie să ramână a noastră, a poporului român. Nu trebuie să uităm că Revoluția  este un bun istoric, al unui întreg popor, un act înfăptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu și dârzenie, în numele unor idealuri și drepturi sfinte, cu încrederea unui neam cu frică de Dumnezeu și respect față de adevăr”, se arată în comunicatul semnat de președintele LORD 89, Irinel Struță.

UPDATE Președintele Klaus Iohannis a decis să amâne evenimentul „Anul omagierii victimelor comunismului”, după criticile revoluționarilor.

„În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat «Anul omagierii victimelor comunismului». Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluției Române cu perioada electorală în care ne aflăm în prezent și din profund respect pentru toți cei care au luptat pentru democrație și libertate în anii tiraniei comuniste, Președintele Klaus Iohannis a decis să amâne evenimentul pentru o dată ulterioară. Încă de la preluarea mandatului, Președintele României a acționat constant pentru condamnarea crimelor și abuzurilor aparatului represiv al regimului comunist, precum și pentru omagierea victimelor totalitarismului. Președintele Klaus Iohannis consideră că lecțiile trecutului nu pot fi ignorate, iar asumarea corectă a istoriei și a ororilor pe care comunismul le-a produs în România trebuie să reprezinte pentru noi toți un exercițiu civic permanent”, a transmis Administrația Prezidențială.

2 COMENTARII

  1. Strutule, bati campii.
    FSN a fost infintat mult inainte de Dec.89.
    Si-au transmis manifestul la Europa Libera in august 89.
    A fost lovitura de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.