ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a declarat presei, la finalul vizitei premierului Viorica Dăncilă, că a discutat despre o serie de probleme, având pregătită o listă cu 15 puncte. Printre acestea s-a numărat acordarea unui sprijin financiar pentru Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2021. „În momentul acesta se lucrează la o ordonanță de urgență pentru acordarea de fonduri. Prin cele spuse, am mai accelerat această treabă. Am vorbit astăzi și cu domnul primar și dânsul mi-a spus că problema aceasta, fondurile pentru capitală culturală, ar fi foarte bine venite pentru ceea ce urmează să se întâmple”, a precizat mitropolitul Banatului.
De asemenea, ÎPS Ioan Selejan a vorbit și despre Sala Polivalentă a Timișoarei, dar și despre unele probleme ale fermierilor în ceea ce privește subvențiile primite de la Uniunea Europeană, care sunt impozitate, iar în alte țări nu.
Mitropolitul Banatului și-a exprimat dorința cu privire la extinderea programului în cadrul căruia elevii primesc o masă caldă la școală și despre retrocederea unor păduri către biserici și mănăstiri.
„Am mai ridicat încă două probleme pe linie de transporturi.
De vreo doi ani de zile s-a întrerupt circulația pe cale ferată între România și Serbia, între românii de aici, din această parte a Banatului și Banatul sârbesc, nu este foarte grea și s-ar putea debloca această problemă. De asemenea, am mai solicitat să se studieze posibilitatea unei legături aeriene între Timișoara și Viena pentru că la Viena sunt spitale foarte bine dotate și cu specialiști bine încadrați care ar fi dispuși să vină să opereze aici, la Timișoara. Și dacă am face o socoteală, cât plătește statul român actul medical și toate celelalte clinicilor din Viena și așa mai departe și cât de mult s-ar reduce cheltuielile dacă ar veni doar medicii de acolo cu avionul dimineața, ar face operațiile care ar fi programate pe o anumită săptămână și s-ar întoarce. Nu am cerut un avion special Timișoara – Viena, ci am spus eventual un avion de Tarom care vine București – Timișoara, escală aici, pleacă la Viena și înapoi”, a afirmat ÎPS Ioan Selejan.
Foto: Virgil Simonescu
Păi, importantă este retrocedarea unor păduri și terenuri către bisericii și mănăstiri… Nu vă mai satură Dumnezeu!!! Enoriașii… la dracu’ cu ei!!! Noi să facem mațu’ gros!!!
Retrocedarea de paduri catre bisericii… ne intoarcem inapoi in feudalism… de ce sa nu readucem si inchizitia si sa ingropam totul?
Inaltele fete bisericiesti au uitat rolul lor…