Robu despre liberalul care i-a cerut demisia după alegeri: „Nu mă interesează,...

Robu despre liberalul care i-a cerut demisia după alegeri: „Nu mă interesează, știu că a fost incompetent la Zoo”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu nu pare să-l ia în seamă pe liberalul Claudiu Martin Chira, care i-a cerut demisia din funcția de președinte al PNL Timiș, ieri, după înfrângerea în fața USR-PLUS la alegerile europarlamentare în județ și în Timișoara. Claudiu Martin Chira este prim-vicepreședinte al organizației PNL Timișoara și fost director al Grădinii Zoologice din Timișoara, care aparține municipalității.

„Nu comentez ce face unul ca cel căruia i-ați spus numele. Nu mă interesează un asemenea personaj. Le răpiți timpul celor care se uită, nu voi spune niciun cuvânt despre el. Nu mă interesează nimic legat de acest personaj. Bine că am scăpat de el, mai mult nu comentez”, i-a răspuns Nicolae Robu jurnalistului PRESSALERT.ro Dragoș Boța, care l-a întrebat cum comentează faptul că i s-a cerut demisia.

În momentul în care i s-a atras atenția asupra comentariilor lăsate de Ionuț Nasleu, directorul de la Piețe SA, prietenul de chefuri al interlopilor, la postarea publicată de Chira pe Facebook, cum că acesta ar fi „încasat ilegal venituri” atunci când a fost director la Grădina Zoo, Nicolae Robu a răspuns „credeți că mă uit ce pun ei pe pagini? Știu doar că a fost incompetent. Domnul Nasleu a prezentat un raport de control de la Zoo, dar nu cu ce înțeleg că a postat acolo. Am luat mai multe măsuri ca urmare a acelui raport, sunt de bucătărie internă, nu vi le pot spune. E angajat la o anumită primărie (n.r. Claudiu Chira). Este grav dacă există probe și nu au fost valorificate, trebuie folosite dacă există”.

După ce l-a criticat pe Dragoș Boța cu câteva minute mai devreme, spunând că a venit cu o „minciună ordinară” atunci când a fost întrebat despre scorul pe Timișoara mai mic decât media națională a PNL la alegerile europarlamentare, Nicolae Robu a revenit în scurt timp la gânduri mai bine și a început să-l laude pe jurnalist pentru că este harnic.

„Ați fost incorect la adresa mea ani de zile.


Ați folosit titluri din care să reiasă că eu am primit o mașină ca bun personal, dar oamenii știu că sunt ultracinstit și ultracorect. Însă, spre deosebire de alții, care odată nu fac nici cel mai mic efort să se informeze și pozează în jurnaliști, apreciez că dvs sunteți un jurnalist care își face datoria, merge la sursă să se informeze. V-am văzut la mall cu un teanc de ziare în mână și mi-am spus uite, omul acesta muncește. Asta nu mă împiedică ca dincolo de ceea ce văd pozitiv să vă taxez din când în când pentru atitudinile de care dați dovadă. Vă strică. Dacă ați fi și corect, ați putea să fiți un jurnalist adevărat”, a explicat Nicolae Robu.

Liderul PNL Timiș a fost întrebat și cum comentează faptul că fostul prefect Ovidiu Drăgănescu a scris, tot pe Facebook, că va pierde alegerile locale, iar Nicolae Robu a început să-l atace, afirmând că „acesta chiar e un personaj de cea mai joasă speță, că mai mult nu spun la adresa lui. Niciodată nu poți fi convins că vei câștiga niște alegeri. Poți fi Barcelona, poți fi cine vreți dvs, nu poți știi de dinaintea încheierii unui meci pe care îl ai de jucat dacă îl câștigi. Eu respect electoratul, dar evident sunt încrezător că timișorenii apreciează rezultatele în primul rând, zbaterea mea, luptele pe care le duc aproape pentru fiecare obiectiv și corectitudinea, cinstea de care eu am dat dovadă întotdeauna. Dacă lumea mă apreciează și mă vrea, foarte bine. Dacă nu, respect dreptul oricui să aibă ce opțiune dorește”.

De asemenea, Nicolae Robu a mai afirmat, provocat de jurnalistul PRESSALERT.ro, că Ionuț Nasleu „a făcut unele lucruri nu ar fi trebuit făcute și care probabil că au afectat, prin ricoșeu negativ, și imaginea mea. Dar cred că sunt foarte multe lucruri bune pe care le-am făcut încât să nu mă afecteze vizibil ce fac alții. Am mai spus că eu răspund doar pentru mine, nu tolerez ca cei din jurul meu să facă lucruri negative. Am avut discuții cu domnul Nasleu, mi-a spus că n-o să se mai întâmple”.

În final, Nicolae Robu a precizat că PNL Timiș ar fi mai multe persoane care nu vor să plece de bună voie din partid, ci așteaptă să fie date afară, lucru care nu se va întâmpla. „Sunt câțiva membri care vor să-i dăm noi afară din partid. Din lașitatea și din mizerabilitatea lor nu pleacă, vor să îi dăm afară, să plece ca victime. Am spus nu îi dăm afară, nicio problemă, să continue. Eu simt că ei vor să-i dăm afară, au frustrări personale majoritatea, nu au decât să plece. Dacă îi dăm afară, se vor victimiza, că sunt eroi luptători pentru liberalism. Fiecare are dreptul la opinie, dar aici este vorba de cu totul altceva. Știu cum stau lucrurile și nu vreau să le dau importanță. Unii nu au nimic în comun cu PNL, doar au tras foloase de pe urma partidului”, a concluzionat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.