Nicolae Robu nu se consideră vinovat că PNL a fost înfrânt de...

Nicolae Robu nu se consideră vinovat că PNL a fost înfrânt de USR-PLUS în Timiș și Timișoara: „Am fost eu candidat?”

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu nu se consideră răspunzător pentru rezultatul rușinos obținut de PNL la alegerile europarlamentare atât în județul Timiș, cât și pe Timișoara, Alianța USR-PLUS având cu 17 procente mai mult.

Liderul PNL Timiș l-a acuzat pe jurnalistul PRESSALERT.ro că spune că „o minciună ordinară” în momentul în care, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, i-a fost atrasă atenția că PNL pe Timișoara are un scor mai mic decât media pe țară.

„Este o minciună ordinară. Nu există Timișoara comparabil cu altceva. Nu intru în astfel de discuții. Aș jigni cocoșul că e la mintea lui să înțeleagă realitățile în care trăim. Am fost eu candidat? A fost Boc sau ceilalți colegi din marile orașe candidați? Am prezentat situația voturilor în toate orașele mari. Este evident pentru oricine că în aceste orașe s-a întâmplat fenomentul USR-PLUS, care nu are nicio legătură cu persoanele aflate în funcții în administrația publică. Este un fenomen apărut și în alte țări, manifestat și în România, în marile orașe. Semnalele era limpezi în această direcție. După alegerile din 2014 a fost aceeași discuție. Tot așa am spus că nu am fost eu candidat, PNL a candidat atunci în condiții nefavorabile, am luat un scor slab atunci. Nu are legătură cu prestația mea ca primar, s-a dovedit în 2016 acest lucru. Acolo se vede de fapt care e aprecierea asupra persoanelor cu funcții administrative. Vi se pare că e întâmplător că fenomenul s-a petrecut în București, Timișoara, Iași, Cluj, Ploieși și Brașov?”, a declarat Nicolae Robu.

Edilului-șef i-a fost semnalat faptul că, în trecut, a vorbit de USR și PLUS ca și cum ar fi partide de „mâna a doua sau a treia”, Nicolae Robu încercând să se apere afirmând că a făcut un joc de campanie electorală și i-a transmis jurnalistului PRESSALERT.ro să nu se facă de râs în „planul etalării inteligenței”.

„Nu-mi spuneți voi cum să fac eu campanii.


Ca orice primar în funcție încerc să transfer din aprecierea pe care o am eu către partidul meu. Niciodată nu se reușește asta în totalitate de către nimeni. Nu vă faceți de râs în planul etalării inteligenței, prefăcându-vă că nu înțelegeți. Nu primarii candidează la aceste alegeri, ei fac tot ce pot să transfere din aprecierea lor către partide, câteodată nu reușesc. Am făcut un joc de campanie electorală, ca să maximizezi scorul partidului tău. Am spus că lupta se dă între PNL și PSD. Nu am avut dreptate? Cei de la USR s-au supărat pe atitudinea mea. Am vrut să concentrăm cât mai multe voturi către PNL, având principalul obiectiv de a pune punct întâietății PSD și asta am reușit. Nu am avut ca miză lupta cu USR-PLUS. De câte ori nu am lansat îndemnuri, hai să ne focalizăm pe PSD, că el e adversarul. M-a deranjat că în plan local nu am văzut critici la adresa PSD din partea USR, doar la adresa mea. Eu consideram că noi și USR și PLUS trebuie să vedem ca adversar PSD-ul. Ei nu au făcut așa și atunci sigur că eu am reacționat, ei au spus lucruri urâte despre mine”, a afirmat Nicolae Robu.

Liderul PNL Timiș a mai precizat că „forța USR-PLUS” ar avea audiență nu neapărat la persoanele care trăiesc stabil în Timișoara, iar ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri europarlamentare va marca evoluția viitoare a României, în condițiile în care PSD a fost „detronat”.

„Am spus că trebuie să fim respectuoși unii cu alții (n.r. PNL și USR), că s-ar putea ca voința comunității locale va fi să colaborăm, că altfel nu va putea funcționa administrația centrală și locală. Nu încep eu să lovesc, dar reacționez când sunt lovit. Nu am avut reținere să spun felicitări învingătorilor. Acum a apărut această forță cu audiență la populația care nu neapărat trăiește stabil în Timișoara. Cel mai important lucru pentru mine este că am detronat PSD, iar această victorie a PNL în fața PSD e una care va marca evoluția viitoare a României”, a detaliat Nicolae Robu.

Întrebat de către un jurnalist dacă crede că rezultatele slabe obținute de PNL în Timiș și în Timișoara sunt și ca urmare a faptului că edilul-șef a fost taxat ca urmare a unor măsuri luate din punct de vedere administrativ sau politic, Nicolae Robu a precizat că „nici vorbă, veniți cu mine printre oameni și o să vedeți. Vine votul și vom vedea. Aceste alegeri au avut cu totul altă miză. Nu subestimați cetățenii, că au știut ce miză au aceste alegeri. Aș fi avut o vină dacă în celalalte orașe comparabile cu Timișoara rezultatele ar fi fost altele”.

1 COMENTARIU

  1. Loaza…din cauza ta n-am votat PNL-ul. Si toti care n-au votat PNL-ul…din cauza ta! 12 persoane din firma unde lucrez n-au votat cu PNL-ul din cauza ta. Deci da, tu esti singurul vinovat pentru ca PNL-ul a pierdut rau alegerile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.