Nume noi anunțate pentru ediția din acest an a festivalului Jazz TM

Nume noi anunțate pentru ediția din acest an a festivalului Jazz TM

0
DISTRIBUIȚI

Lista artiștilor care completeaă cea de-a șaptea ediție a festivalului Jazz TM – eveniment ce va avea loc în perioada 5 – 7 iulie în Timișoara – s-a îmbogățit cu  Tongue FU feat. Anthony Joseph, Zena Edwards & Rachel Rose Reid, Ala.Ni, Ishamel Ensemble, Beats Remedy, Dumitrio, Dov Meraki, FrankieZ Experiment & Tereza Catarov, Groove Garden, Ineffable și Zimbru.

Tongue Fu este un experiment zgomotos în literatură vie, muzică și improvizație. Scriitorul, muzicianul și fondatorul, Chris Redmond, invită poeți extraordinari, comedianți, povestitori și rapperi să își asume riscuri. Niciun spectacol nu este la fel și acest amestec de cuvinte, improvizații și muzică bine realizate le-a câștigat recunoașterea critică la festivalurile de muzică, poezie și literatură din Marea Britanie și din întreaga lume. Tongue Fu este o parte concert, o parte experiment, un spectacol energic și generos, de mare amploare.

Ala.Ni este născută la Londra și îsi trage inspirația de la unchiul ei, star de cabaret al anilor ’20 și ’30, pe nume Leslie „Hutch” Hutchinson. Ea își scrie propriile melodii în stilul standardelor pe care el le cânta. Albumul ei de debut, ”You & I”, reverberează prin același spirit: captează și transmite o iubire a muzicii din secolul al XX-lea, în timp ce insuflă acele sunete cu carismă și farmec potrivite pentru orice era. Calitatea și stilul ei vocal ar putea fi definit ca un film noir unde Billie Holiday o întâlnește pe Edith Piaf, dar orice comparație ar fi superficială, pentru că ALA.NI este o cântăreață excentrică și eclectică, cu o poveste unică de spus.

Ishmael Ensemble este un colectiv bazat în Bristol, condus de saxofonistul și producătorul Pete Cunningham. În esență, înrădăcinat în jazz, perspectivele proiectului îmbină cultura club, muzica electronică și multe altele într-un amestec nesfârșit.

Beats Remedy este un colectiv format din dorința de a oglindi prezentul, folosindu-se de un vocabular provenit din jazz și hip-hop.


Formula fixă de peste ani a permis dezvoltarea unui sunet propriu care este descoperit și solidificat prin improvizație.

„Proverbe”, cel de-al doilea album al trio-ului Dumitrio, creează o ambianță fermecătoare cu influențe din folclorul românesc, susținute de compoziții narativ-intuitive și improvizații spontane. Liderul trupei și compozitorul George Dumitriu, îndrumă trio-ul spre noi direcții muzicale, cultivând elemente din folcorul românesc muzical și oral în repertoriul propriu.

Dov Meraki, o prezență mereu sensibilă şi surprinzătoare pe scena de jazz, prezintă compozițiile sale îmbrăcate în armonii și efecte sonore vibrante, în căutarea unor noi experiențe și senzații, folosind un limbaj specific muzicii improvizate.

FrankieZ Experiment & Tereza Catarov este un proiect care s-a născut în Groningen, Olanda, din dorința unor muzicieni, care au o viziune comună despre artă, de a transpune în sunete experiențele lor de viață.

Groove Garden este un proiect de jazz-funk, inițiat de pianistul Sorin Zlat, ce reunește muzicieni experimentați cunoscuți pe scena jazz-ului românesc și international. Stilurile pe care le abordează grupul sunt: gospel, funk, R&B, soul, fusion, repertoriul fiind format din piese reorchestrate de la artiști celebri precum: Gregory Porter, Earth Wind And Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway, precum și compoziții proprii.

Trupa Ineffable s-a format în vara anului 2016, la început ca și trio, din trei elevi ai Liceului de Artă Miercurea Ciuc. În repertoriul trupei se regăsesc atât standarde de jazz, prelucrări cu influențe fusion, cât și piese proprii. În 2018 au câștigat premiul Best of Jazz in the Park la Concursul International Jazz in the Park. Zimbru este o formație disco-punk din Cluj-Napoca compusă din Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobiș și Oana Pop. Soundul trupei e un mix vibrant de sintetizatoare, chitări tăioase și percuție energică.

JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara în perioada 5 – 7 Iulie 2019. Cea de-a șaptea ediție a festivalului se va desfășura în Piața Victoriei, Strada Dimitrie Cantemir, Strada Victor Vlad Delamarina, Strada Fără Nume și alte două spații speciale pentru jam session-uri.

Artiștii anunțați pentru ediția din 2019 sunt: Laura Mvula, Tank & the Bangas, Jazzmeia Horn, Yussef Dayes, Aron Ottignon, Moses Boyd Exodus, Zara McFarlane, Ala.Ni, Barabas Lorinc Quartet, Ishamel Ensemble, Tongue FU feat. Anthony Joseph, Zena Edwards și Rachel Rose Reid, FrankieZ eXperiment & Tereza Catarov, Dumitrio, Ineffable, Groove Garden, Dov Meraki, Beats Remedy și Zimbru. Accesul la festival este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.