Operațiunea „TIR 13” a DIICOT Timișoara a destructurat segmentul românesc al unei...

Operațiunea „TIR 13” a DIICOT Timișoara a destructurat segmentul românesc al unei rețele europene de trafic de migranți. Care era „arma secretă” a grupării UPDATE 1 Reacția suspecților FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune de proporții a DIICOT Timișoara în această dimineață – ofițerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate împreună cu cei din trupele speciale al Poliției Timiș au descins la 15 locații din Timiș și Arad. De mai multe luni, investigatorii au monitorizat o grupare care era specializată în asigurarea tranzitului prin România al migranților și trimiterea acestora către statele din vestul Europei. Segmentul românesc era parte a unei rețele europene, din care făceau parte inclusiv cetățeni de origine arabă cu reședința în state din UE. Prețul plătit de un migrant din Siria sau Irak de a ajunge din țara de origine la destinație era între 12.000 și 15.000 de euro. Migranții erau racolați încă din Turcia și aduși în România prin Bulgaria și Serbia. Cân se adunau 80-90 de persoane, rețeaua avea la dispoziție mai multe TIR-uri pentru a-i scoate din România. Majoritatea grupurilor de migranți erau scoase din țară prin punctele vamale, aceștia fiind ascunși în TIR-uri, printre mărfuri. În timpul anchetei, mai multe grupuri au fost monitorizate și reținute, în total fiind traficate peste 300 de persoane.

În România, rețeaua era structurată pe mai multe paliere – coordonatori, transportatori și călăuze, liderul segmentului din țara noastră fiind un cetățean sirian, care-și găsise adăpost într-o garsonieră dintr-un bloc de pe strada Louis Pasteur din Timișoara. Acesta a fost reținut în această dimineață. În județul Arad, în localitaea Macea, anchetatorii au descoperit într-o casă un grup de migranți care urma să fie scos din țară. Operațiunea DIICOT a beneficiat de sprijinul DGA Centrul Operațiuni 2, Poliției de Frontieră Timișoara și Gruparea Mobilă de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara. 20 de persoane sunt cercetate în acest dosar pentru trafic de migranți și constituire de grup infracțional organizat. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Alți patru suspecți au fost aduși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara, printre aceștia fiind și un alt cetățean arab.


Românii au susținut că este o greșeală că au fost ridicați de polițiști. La București, a fost ridicat un alt suspect care se ocupa de organizarea grupurilor.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.